Logo Realitatea.md

Socialiștii refuză o întrevedere cu Sturza. Dodon: Vă dorim să aveți cât mai puține voturi și să vă treziți la realitate

25 Decembrie 2015, 10:58 // Politica

Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Ion Sturza, i-a solicitat liderului socialist Igor Dodon o întrevedere în cadrul consultărilor pe care le poartă acum cu fracțiunile parlamentare. Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a refuzat să se întâlnească cu acesta menționând că nu PSRM nu va vota nici pentru un candidat la funcția de premier sau președinte în actualul Legisltativ, iar pentru Sturza - nu va vota nici în alte cazuri.

„Pentru noi, ca și pentru majoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova, Ion Sturza a pierdut credibilitatea și legitimitatea politică încă la sfârșitul anilor 1990. Niciodată nu vor fi date uitării măsurile antisociale pe care le-ați adoptat, restanțele de jumătate de an la salarii, plățile în caloși și produse alimentare, aroganța cu care ați tratat oamenii simpli. Așa că, domnule Sturza, ca să nu pierdem nici timpul nostru, nici timpul dumitale, din partea fracțiunii socialiste vă transmitem că nu veți avea votul deputaților noștri”, a scris Igor Dodon pe rețeaua de socializare Facebook.

Mai mult decât atât, liderul socialist scrie că urmează să examineze în cadrul fracțiunii dacă în general socialiștii vor fi prezenți la acea ședință parlamentară.

„Vă dorim să aveți cât mai puține voturi și să vă treziți la realitate. Poate o să vă tratați de înfumurare. Plecați mai bine acolo unde vi-i casa, peste Prut – așa veți face măcar un lucru bun pentru moldoveni. Socialiștii nu vor face jocul nici unei grupări oligarhice care luptă acum pentru preluarea controlului deplin asupra Moldovei”, mai scrie socialistul.

Nu în ultimul rând, Dodon și-a exprimat speranța că după 29 ianuarie alegerile anticipate vor deveni inevitabile.

Realitatea.md amintește că Ion Sturza și-a anunțat intenția de a solicita votul de susținere Parlamentului pentru data de 4 ianuarie 2016.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4945 0.8802%
USD USD 17.6942 -0.1862%
RUB RUB 0.2497 0.7667%
RON RON 4.0244 0.8268%
UAH UAH 0.6558 -0.5610%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile