Logo Realitatea.md

Socialiștii cer Comisie specială de anchetă în Parlament, după anunțul făcut de Stamate

06 Noiembrie 2019, 12:43 // Politica

Se pare că socialiștii sunt nemulțumiți de faptul că ministra Justiției, Olesea Stamate, a anunțat că va anula concursul de selectare a celor patru candidați pentru funcția de procuror general, dintre care urmează să fie selectat doar unul de către Consiliul Superior al Procurorilor, și cer crearea unei Comisii parlamentare specială de anchetă, pentru stabilirea cauzei anulării concursului și eșecului acestuia.

Foto Simbol

„Se pare că Ministra Justiției a stricat ultima farfurie din bucătăria justiției. A anulat rezultatele concursului pentru funcția de Procuror General , concurs organizat exclusiv de Ministerul Justiției, comisie constituită în exclusivitate de Minister. Prin acest fapt Ministra a subsemnat în favoarea incompetenței şi impotenței sale. Care este temeiul legal prin care s-a semnat ordinul de anulare a concursului? Cine doamna Prim-Ministru încearcă să submineze justiția şi Procuratura.

Părerea mea este că în Parlamentul RM ar trebui să fie constituită o Comisie specială de anchetă privind elucidarea cazului acestui eşec şi să stabilim cine este vinovat în acest eşec. Se anulează concursul la Poşta Moldovei, se anulează concursul la Vamă, se anulează concursul la Procuratură”, a scris deputatul socialist, Vasile Bolea.

Amintim că, Ministra Justiției, Olesea Stamate, a anunțat că va emite un ordin privind anularea rezultatelor concursului candidaților preselectați pentru funcția de procuror general care urmau să fie prezentați Consiliului Superior al Procurorilor. Oficiala susține că evaluarea a fost trucată.

CITEȘTE ȘI:

Pe cine bănuiește Stamate: Botezatu sau Bobu? „La reevaluare, s-a decis că lista candidaților preselectați rămâne intactă”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile