Logo Realitatea.md

Socialiștii, cu o nouă moțiune simplă asupra unui ministru din Guvernul Filip

16 Martie 2018, 11:59 // Politica

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a înaintat astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului, o nouă moțiune simplă asupra activității și politicii interne în domeniul sănătății și protecției sociale a populației realizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în persoana Svetlanei Cebotari.

Deputatul fracțiunii PSRM, Vasile Bolea, a argumentat inițiativa prin faptul că guvernarea și conducerea Ministerului are intenția să închidă unele spitalele raionale și secții, iar medicii pleacă din sistem din motive bine cunoscute de toți, salarii mici și condiții proaste de muncă.

„Potrivit conceptului de reformare a spitalelor regionale, guvernarea are intenția de a închide spitalele raionale, să lichideze secții întregi în spitale, și acest fapt ne îngrijorează. De asemenea, ne îngrijorează situația din medicină, referitor al capitolul medici și exodul cadrelor medicale. Așa-numita reformă a sistemului de pensii – în loc să aducă o majorare, indexare a pensiilor de peste 40%, de fapt aceste vorbe au rămas la nivel de promisiune și pensionarii vor primi o indexare de 6%. Protecția copiilor este totalmente exclusă de pe agenda ministrei, numărul șomerilor în țară este în creștere. O să ne pomenim într-o situație când în scurt timp nu vom avea medici în țara noastră. Vrem ca doamna ministru să vină aici în Parlament, să raporteze referitor la aceste domenii, avem unele propuneri în această moțiune și rugăm să le luați în considerare”, a afirmat deputatul.

Realitatea.md amintește că aceasta este a treia moțiune simplă asupra miniștrilor din actualul Cabinet de miniștri, după înfăptuirea reformei administrației centrale. Anterior socialiștii au înaintat moțiune simplă asupra activității ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, iar astăzi va fi examinată în ședință moțiunea asupra viceprim-ministrului pentru Integrare Europeană Iurie Leancă, care a fost înaintată de PSRM-PCRM.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 0.0000%
USD USD 16.7700 0.0000%
RUB RUB 0.2176 0.0000%
RON RON 4.0054 0.0000%
UAH UAH 0.5935 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile