Logo Realitatea.md

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

15 Ianuarie 2020, 15:32 // Actualitate

Reprezentanții Partidului Socialiștilor, președintele țării, Igor Dodon, și prima doamnă Galina Dodon, se pare că au sărbătorit, ieri, Sfântul Vasile, din plin. Aceștia au fost zăriți la un restaurant de lux din capitală.

Embed:

Potrivit unor imagini video publicate de către JurnalTV, zona unde a fost dat marele chef al președintelui țării și cei din PSRM a fost păzită de poliție și de agenții de securitate de la Serviciul Pază și Protecție de Stat, care au asigurat protecția „nu știu cui” și „nu știu de ce”, după cum au declarat aceștia reporterului sursei citate.

Totuși la un moment dat a ieșit și a discutat cu presa directorul restaurantului, însă nu a oferit informație, precum că „ar putea avea probleme după aceasta dacă face acest lucru”.

Ceilalți participanți la petrecere la fel au evitat să discute în fața camerei de vederi. Unicul care s-a arătat dispus a fost deputatul socialist Grigore Novac, care însă ar fi avut „misiunea” să sustragă atenția cameramanului și reporterului Jurnal TV, pentru ca Igor Dodon și soția sa să poată pleca nestingheriți de la eveniment.

Astăzi, în timpul conferinței de presă după ședința de lucru de la Reședința de Stat dintre Dodon, Chicu și Greceanîi, șeful statului a fost întrebat despre petrecerea de ieri seară. Dodon a spus inițial că „și-a scos soția în oraș, la un restaurant când are măcar puțin timp liber”.

Ulterior, după ce a fost întrebat dacă a fost privată sau nu petrecerea, din ce bani a fost finanțată și dacă nu constituie cumva un abuz faptul că a fost implicată poliția în asigurarea securității unui eveniment privat, Dodon s-a arătat deranjat de acest lucru, afirmând că așa s-ar conveni.

După orele de lucru, încerc măcar o dată în săptămână să acord atenție soției și să merg undeva cu prima doamnă. Ieri am mers la invitația colegilor. Evenimentul a fost organizat de către colegii din Partidul Socialiștilor. Pot să vă dau agenda mea ca să vedeți când merg cu soția la restaurant. Vreți să vă arăt și fotografii?”, a spus șeful statului.

Totodată, ceea ce ține de asigurarea securității în zona cu pricina, Dodon a comentat în următorul fel: Persoanele cu protecție tot timpul, indiferent unde merg au asigurată pază. Eu le spun „nu blocați, că n-o să poată să vină...” și ei încep să mă asculte în ultimul timp, după ce a trecut SPPS-ul în subordinea Președinției. De aceea, nu a fost absolut niciun abuz”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0693 -0.2282%
USD USD 18.3389 0.9246%
RUB RUB 0.2328 2.3297%
RON RON 4.1569 -0.2136%
UAH UAH 0.6624 2.3328%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile