Logo Realitatea.md

Socialistul Bogdan Țîrdea, inclus în lista „Mirotvoreț” drept inamic al Ucrainei. Reacția deputatului

17 Februarie 2021, 12:28 // Politica

Deputatul socialist Bogdan Țîrdea a fost inclus în lista „Mirotvoreț” ca fiind un inamic al Ucrainei. În fapt, acestuia i se incriminează faptul că ar fi un propagandist anti-ucrainean, complice al ocupanților ruși și distribuitor al propagandei de la Kremlin, manipulator al informației de interes public și altele. 

Pe site-ul „Mirotvoreț”, acesta figurează drept „politician, politolog, director al Institutului social-democratic din Moldova, deputat în Parlamentul Moldovei din 2014”. „A fost ales membru al comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană a Moldovei. Analist al așa-numitului „Fond al dezvoltării instituțiilor societății civile” - Diplomația populară”, președinte al Clubului Izborsk în Moldova”.

„Centrul „Mirotvoreț” solicită organelor de drept să examineze acestă publicație pe site drept o declarație privind comiterea de către acest cetățean a acțiunilor deliberate îndreptate împotriva securității naționale a Ucrainei, păcii, securității omenirii și ordinii de drept internaționale, precum și a altor încălcări”, se arată pe pagina web a Centrului.

Drept dovadă a acțiunilor lui Țîrdea sunt aduse mai multe capturi foto cu postări ale deputatului socialist pe canalul său de Telegram, urmărit de puțin pese 1.500 de persoane.

Tot pe același canal, Bogdan Țîrdea a scris că a ajuns în acestă listă „practic la câteva ore după ce l-am criticat pe Zelenski pentru închiderea a trei posturi TV, interdicția limbii ruse”. „În mare parte, Ucraina în genere nu mă interesează, nici ceea de ce ei mă învinuiesc, cu ușurință s-ar putea învinui pe ei înșiși de același lucru. Da, mărturisesc, sunt împotriva propagandei LGBT, schimbarea sexului, împotriva luptei cu biserica, împotriva acelor lucruri promovate de unii tovarăși, împotriva distrugerii națiunii, statalității. Dacă voi, băieți, sunteți pentru asta, atunci îmi cer scuze cu sinceritate! Într-adevăr avem căi diferite”, a scris el.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3035 -0.0150%
USD USD 17.5287 -0.1464%
RUB RUB 0.2367 -0.2108%
RON RON 4.3691 -0.0252%
UAH UAH 0.6277 -0.4125%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile