Logo Realitatea.md

Societatea pe acțiuni „Aeroporturile Moldovei”. Ce prevede noul proiect de Guvern?

17 Februarie 2020, 10:41 // Economie

Trei întreprinderi de stat care aveau sau au în gestiune aeroporturi vor fi reorganizate prin fuziune, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern promovat de APP, scrie Mold-street.com. Potrivit sursei, este vorba despre întreprinderile de stat Moldaeroservice, care are în gestiune aeroportul Bălți-Leadoveni și Aeroportul Internațional Chișinău. Acestea vor fuziona prin absorbție cu întreprinderea de stat Aeroportul Internațional Mărculești.

Foto simbol: mold-street.com

După fuziune întreprinderea de stat Aeroportul Internațional Mărculești, va fi transformat în societatea pe acțiuni Aeroporturile Moldovei.

Agenția Proprietății Publice (APP) argumentează inițiativa prin necesitatea neadmiterii „prejudicierii intereselor statului, prin prisma pierderii bunurilor cu valoare semnificativă (construcții, avioane, helicoptere și alte bunuri), precum și în scopul eficientizării activității întreprinderilor menționate, reducerii cheltuielilor administrative”.

Inițiativa vine la mai puțin de două luni de la anunțul președintelui Igor Dodon,  privind intenția de a deschide două aeroporturi în Moldova: la Ceadîr-Lunga și Bălți.

Ca urmare a procesului de fuziune prin absorbție, activele întreprinderii nou create vor constitui circa 400 milioane de lei, iar cheltuielile generale și administrative ale întreprinderii absorbante vor fi micșorate cu 4 milioane de lei.

Citeste tot despre: aeroporturile moldovei, fuziune
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.7752%
USD USD 17.2272 0.1325%
RUB RUB 0.2448 0.9901%
RON RON 4.0205 0.9364%
UAH UAH 0.6337 -1.7062%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile