Logo Realitatea.md

Șocul prin care au trecut sinistrații de pe bd. Moscova le-a creat probleme de sănătate. 16 persoane s-au adresat la medici cu reacții la stres

09 Octombrie 2018, 09:40 // Societate

Mai mulți locatari din blocul avariat de pe bd. Moscova 11/5 au avut probleme de sănătate, cauzate de șocul prin care au trecut după explozie. 16 sinistrați au solicitat ajutor medical de urgență, adresându-se cu hipertensiune, entorse, escoriații și reacții acute la stres, informează reprezentanții Centrului Național de Medicină Urgentă Presoitalicească (CNAMUP).

Foto simbol

Potrivit CNAMUP, în seara în care s-a produs deflagrația, prima solicitare la 112 a parvenit la ora 22:43, iar prima ambulanță a ajuns la fața locului în decurs de 5 minute. Ulterior, la locul deflagrației au fost direcționate încă șase ambulanțe.

„A fost acordată asistență medicală urgentă la nouă persoane, iar opt dintre acestea au fost transportate ulterior în instituțiile medico-sanitare specializate”, informează serviciul de presă al CNAMUP.

Pe parcursul zilei de 7 și 8 octombrie o echipă de asistență medicală urgentă s-a aflat permanent în regim de alertă la locul deflagrației, până la finalizarea operațiunilor de căutare-deblocare, întreprinse de pompieri și salvatori.

Amintim că, în urma exploziei au murit patru persoane. 

Cauza preliminară a deflagrației este scurgerea de gaz lichefiat dintr-o butelie utilizată ilegal.

Procuratura municipiului Chișinău a inițiat un proces penal, care ar fi temei pentru declanșarea unei cauze penale pentru omor din imprudență. Dacă se va demonstra că proprietarii apartamentului nu au exploatat butelia de gaz în conformitate cu normele de securitate, atunci ei riscă de la 2 până la 6 ani de închisoare.

Vezi și:

Cei doi soți, care au murit în urma exploziei din sect. Rîșcani, ar fi cetățeni ai Israelului

Momentul în care este găsită fără suflare a patra victimă a deflagrației din sect. Rîșcani. Atenție: Imagini cu impact emoțional!

Care este starea de sănătate a proprietarei apartamentului unde s-a produs explozia și a pompierului rănit în operațiunea de salvare

Femeia care a murit, împreună cu copilul ei de 4 ani, în explozia de pe bd. Moscova, era profesoară la Universitatea „Ion Creangă”

Familiile persoanelor decedate în urma exploziei din sec. Rîșcani vor primi ajutoare de câte 50 de mii de lei

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 0.3163%
USD USD 18.0329 0.4160%
RUB RUB 0.2785 0.0719%
RON RON 4.2187 0.4022%
UAH UAH 0.6843 -0.4510%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile