Logo Realitatea.md

Şoferii din Chișinău, puşi în dilemă. Cum comentează Primăria indicatoarele ”hibrid” apărute peste noapte (FOTO)

11 Octombrie 2018, 15:33 // Auto

Nu este o eroare a muncitorilor sau a autorităților locale, cineva a făcut o glumă pe seama şoferilor din municipiul Chișinău. Este vorba de câteva indicatoare rutiere care au fost vandalizate de către necunoscuți și care duc în eroare conducătorii auto. 

Foto: instagram.com/night_creatures_md/

Mai exact, pe unele străzi ale Capitalei au apărut câteva indicatoare rutiere care avertizează că prin preajmă sunt elefanți, lupi sau chiar extratereștri.

Nici cei mai experimentanți șoferi nu au putut explica semnificația acestor indicatoare ”hibride”. Cert este faptul că aceste simboluri apărute peste noapte au dat mari bătăi de cap unor conducători auto.

În încercarea de a afla cine totuși a montat aceste indicatoare or, mai degrabă stickere, Poliția capitalei ne-a îndemnat să ne adresăm Direcțiilor Primăriei mun. Chișinău. În cele din urmă, autoritățile locale au menționat într-un comunicat de presă că ”aceste indicatoare nu au fost instalate de către serviciile de resort ale administraţiei publice locale ale municipiului Chişinău”.

Mai mult, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a solicitat ”în regim de urgenţă demontarea respectivelor indicatoare rutiere”.

”Primăria municipiului Chişinău apreciază drept iresponsabilă acţiunea celor care au instalat respectivele indicatoare rutiere, care pun în pericol siguranţa circulaţiei rutiere. În acelaşi timp, ne exprimăm regretul că trebuie să cheltuim surse financiare pentru demontarea unor indicatoare rutiere, în loc să instalăm indicatoare rutiere în locurile necesare”, se arată în comunicat.

La o simplă căutare pe Internet, găsim pe o rețea de socializare un grup numit ”Night Creatures”, în descrierea căruia vedem ”urban sticker art”, ”art illustration”, ”my vision”, ”clever vandalism” etc. Tot aici, sunt publicate mai multe imagini cu așa-zisele capodopere. Deocamdată, nu se știe cine se face responsabil de aceste acțiuni.

Primăria a anunțat totodată că va sesiza organele competente pentru identificarea persoanelor care au aplicat acele stickere și tragerea lor la răspundere conform legislaţiei în vigoare.

Foto: instagram.com/night_creatures_md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile