Logo Realitatea.md

Șoferii nu-și vor mai putea parca mașinile în fața Teatrului de Operă și Balet. A fost instalată o barieră (VIDEO)

27 Mai 2020, 11:25 // Auto

Primarul capitalei, Ion Ceban, a făcut o postare pe contul său oficial de Facebook azi-dimineața, 27 mai, prin care a anunțat că a fost instalată o barieră în zona Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” (TNOB) din centrul orașului, ceea ce înseamnă că șoferii nu-și vor mai putea parca mașinile acolo. Acest subiect nu o singură dată a fost discutat, de fapt, a fost abordat câțiva ani și, în pofida acelei bariere, totuși unii i-au scris edilului sub postare că au zărit niște mașini parcate la TNOB.

„Am avut o promisiune mai veche fața de chișinăuieni. Am spus anterior că scuarul din fața TNOB nu este parcare pentru automobile. Faptele vorbesc de la sine. La intrarea în scuar, din str. Maria Cebotari, a fost instalată o bară, ce blochează accesul șoferilor”, a spus Ion Ceban.

În același timp, alți comentatori i-au replicat că, înainte de a fi interzis accesul mașinilor pe teritoriul în cauză, Primăria Chișinău trebuie să creeze condiții pentru ca șoferii să le poată parca în altă parte, regulamentar.

Amintim că, încă acum doi ani, a fost lansată o petiție de Geo Lupașcu, cunoscut inclusiv pentru spiritul său civic. Acesta povestea că, în 2017, pavajul scuarului TNOB a fost reparat, „scuarul a ajuns în stare deplorabilă pe parcursurilor numeroși ani din cauza accesului mașinilor. Pentru reparații au fost cheltuiți 4.63 milioane lei din buget, scuarul acum are un pavaj suficient de bun pentru a petrece timpul împreună cu familia, copii, cu colegii după ore. Totuși după reparație pe teritoriul scuarului a fost permisă parcarea automobilelor”.

CITEȘTE ȘI:

(FOTO) De ce „I Love Chișinău” a scandalizat Internetul moldovenesc și s-a întors ca bumerangul spre PSRM. Adrese posibile pentru reamplasarea proiectului

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile