Logo Realitatea.md

Șoigu i-a spus lui Dodon că Rusia e gata să inițieze utilizarea munițiilor stocate în satul Colbasna (FOTO)

24 August 2019, 12:18 // Actualitate

Federația Rusă propune să inițieze procesul de utilizare a munițiilor stocate lângă satul Colbasna în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fiind gata să instaleze echipamentul necesar în acest sens. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele țării, Igor Dodon, după întrevederea sa cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, care se află într-o vizită la Chișinău la invitația șefului statului, fără a fi coordonată întevederea cu Guvernul Moldovei.

Foto: Igor Dodon/Facebook

Potrivit lui Dodon, realizarea acestei măsuri va contribui la reducerea tensiunii în regiune. „I-am mulțumit Ministrului Apărării, iar în persoana sa– conducerii Federației Ruse, remarcând faptul că realizarea acestei măsuri va contribui la reducerea tensiunii în regiune”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a șefului statului.

Dodon menționează că propunerea dată în scurt timp va fi transmisă participanților formatului de negocieri 5+2 de reglementare a conflictului transnistrean.

Amintim că, astăzi la Chișinău întreprinde o vizită ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Vizita oficialului rus nu a fost coordonată cu Guvernul, fapt ce a indignat-o pe prim-ministra, Maia Sandu, și i-a cerut ministrul Apărării al Moldovei să nu semneze nici un memorandum, deoarece această vizită a oficialului rus nu este una oficială ci privată.

CITEȘTE ȘI:

Cum va zbura Șoigu în Moldova: Ucraina interzice survolarea spațiului său, iar prin România are nevoie de coordonarea NATO

Guvernul comemorează, iar Dodon celebrează. Ce a făcut șeful statului de Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare (FOTO)

Mica Delegație condusă de Șoigu, care vine într-o așa-zisă vizită „oficială”, numără peste 30 de persoane

(VIDEO) Maia Sandu l-a luat la rost pe ministrul Apărării: „Întâlnirea cu Șoigu nu este oficială, nu puteți semna niciun acord”

(VIDEO) Voicu se face „într-o ureche”. Ce spune ministrul Apărării despre vizita omologului său rus


CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile