Logo Realitatea.md

Soluția celor de la Apă-Canal Chișinău pentru a diminua cota-parte, achitată de consumatori

01 Octombrie 2018, 17:47 // Economie

Pentru a diminua diferența de volum de apă, înregistrată între contorul comun și cele din apartamente, angajații Apă-Canal Chișinău (ACC) intenționează să instaleze la branșamentele comune câte două vane (robinete de concesie) unul la intrare și altul la ieșire, informează reprezentanții întreprinderii municipale. 

Potrivit serviciului de presă al ACC, administrația întreprinderii a inspectat astăzi mai multe blocuri din capitală, iar specialiștii întreprinderii au verificat, de comun acord cu gestionarii fondului locativ, rețeleși branșamentele comune din subsolurile mai multor case de locuit din str. Albișoara. 

„Astfel, în cazul efectuării lucrărilor de profilaxie la contorul comun de apă, sau producerii unor avarii la apometrul, se va reuși doar în câteva minute schimbarea contorului, fără a elimina apa din rețeaua interioară a blocului. Mai mult, datorită acestor robinete, consumatorii vor rămâne fără apă pe o perioadă scurtă de timp. Prioritar, se vor instala astfel de robinete în blocurile unde există o diferență de volum de apă mai mare. Nodurile de evidență vor fi dotate cu robinete, astfel echipele care efectuează lucrările de demontare și verificare metrologică a contorului de bloc, vor instala aceste apometre doar câteva minute și nu vor crea incomodități consumatorilor, iar în rezultat se vor diminua pierderile de apă din rețeaua interioară a blocului”, ecplică reprezentanții Apă-Canal Chișinău.

Potrivit ACC, montarea acestor noduri de evidență este planificată în proiectul finanțat de BERD și BEI.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile