Logo Realitatea.md

Șor spune că Dodon i-a amenințat familia. A adus o geantă cu el la conferința de presă. Reacția Președinției!

04 Februarie 2019, 16:31 // Alegeri

Ilan Șor, președintele partidului „ȘOR” și primarul degrevat de Orhei, a anunțat o conferință de presă la care a venit cu o geantă. Politicianul a dezvăluit că șeful statului, Igor Dodon, i-ar fi amenințat familia, fără însă a oferi mai multe detalii despre ce incident este vorba.

„Președintele Igor Dodon mi-a amenințat familia, transmințând prin cunoscuți că pe familia mea o așteaptă probleme serioase în Rusia. La rugămintea sa, curatorii săi politici și FSB vor organiza aceste probleme, ne vor deschide cauze penale inventate în Rusia.

El (n.r. Igor Dodon) încearcă să pună presiune pe mine, astfel încât eu să nu-l critic și să nu povestesc oamenilor adevărul despre el. Aceasta nu era prima tentativă de amenințare din partea lui Igor Dodon”, a declarat Ilan Șor.

Politicianul este de părere că s-a recurs la amenințări, pentru ca partidul pe care-l conduce să iasă din cursa electorală. Mai mult, el vrea scuze publice de la șeful statului.

Ilan Șor a mai adăugat că amenințările sunt stranii pentru că erau în relații bune: „Eu de fiecare dată l-am ajutat. Dodon nu o singură dată a vizitat Moscova pe banii mei, s-a folosit de avionul meu, de mașinile mele și de casa mea. Împreună am petrecut timpul frumos în casa mea din Rusia: am cinat și am zburat cu familiile în diferite orașe cu avionul meu”

Președinția a reacționat prin serviciul de presă cu următorul comentariu:

„Constatăm cu regret că unii candidați la alegerile parlamentare încearcă să atragă Președintele și instituția prezidențială în polemici politice cu temei fictiv. Or, declarațiile unor sau altor candidați la funcția de deputat trebuie tratate exclusiv în context electoral.

În particular, observăm o încercare disperată a unor candidați de a distrage atenția de la învinuirile directe care li se aduc în legătură cu furtul miliardului și nelegitimitatea participării lor în scrutinul parlamentar.

Vă anunțăm aici, în mod repetat, că Președinția, instituția statului cu cea mai mare legitimitate și susținere populară, nu se implică în lupta electorală a forțelor politice, iar Președintele țării nu intenționează să reacționeze la provocări, oricare e natura lor, mai ales că majoritatea atacurilor de acest fel au fost deja reflectate anterior în spațiul public, inclusiv în campaniile electorale precedente, când au fost date răspunsurile de rigoare”.

Tot azi, socialiștii au susținut o conferință de presă la sediul partidului, unde și-au criticat contracandidații, inclusiv, și pe Ilan Șor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile