Logo Realitatea.md

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

11 Februarie 2020, 13:09 // Politica

Ieri președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, a declarat că soția așa-zisului lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, deține cetățenia română, iar azi activistul civic a sesizat Ambasada României în Republica Moldova, Consulatul României, Parlamentul Republicii Moldova și Autoritatea Națională pentru Cetățenie. 

Activistul a solicitat Ambasadei României să sesizeze autoritățile responsabile din România a faptului de acordare a cetățeniei române contrar normelor legale, iar Consulatul României în Republica Moldova să revadă decizia de acordare a cetățeniei și de retragere a acesteia.

Totodată, a scris o petiție către deputații din Parlamentul Republicii Moldova cu solicitarea de a interveni legal prin mijloace de comunicare diplomatică și inter-parlamentară „în acest caz strigător la cer”.

Mai mult, a propus Autorității Naționale pentru Cetățenie, în contextul dosarelor aflate în revizuire pentru fals în acte publice, anularea cetățeniei române soției liderului separatist, cu sesizarea organelor de drept și de urmărire penală din România „în privința acestor fărădelegi”.

Amintim că, potrivit lui Vlad Bilețchi, Svetlana Crasnoselscaia deține cetățenia română. „În timp ce prorușii se zbat cu spume la gură pentru „independența Transnistriei” și lupta pentru „eliberarea de sub români” - liderii își fac cetățenie și acte românești. Trăiesc bine și europenește. Benevol și nesiliți de nimeni se bagă sub cei de „sub jugul” cărora cică vor să iasă”, a declarat acesta.

Este de menționat că, în prezent, procesul de redobândire a cetățeniei române este blocat, din cauza „unor rețele criminale care s-au dezvoltat pe filiera redobândirii cetățeniei”. Asta în condițiile în care peste 230 de mii de dosare pentru redobândirea cetățeniei române, depuse de moldoveni din 2017 până acum, se află în proces de examinare la autoritățile de peste Prut. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile