Logo Realitatea.md

Spania va susține Republica Moldova în domeniul reformei justiției și combaterii corupției

31 Mai 2016, 15:18 // Actualitate

Spania va susține Republica Moldova în procesul de integrare europeană cu expertiza și consultanța necesară, a declarat ambasadorul Regatului Spaniei în Republica Moldova, cu sediul la București, Ramiro Fernández Bachiller, în cadrul unei întrevederi de astăzi cu prim-ministrul Pavel Filip.

Foto: gov.md

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul întrevederii, oficialii au vorbit despre dinamica relaţiilor bilaterale, remarcând intensificarea,în ultima perioadă, a dialogului politic dintre țara noastră şi Regatul Spaniei, inclusiv în cadrul forurilor internaționale. În context, Pavel Filip a subliniat necesitatea impulsionării cooperării economice, dezvoltării proiectelor investiționale comune, a schimbului de experiență în ceea ce privește implementarea Acordului de Asociere cu UE, reforma justiției și lupta impotriva corupției.

”Sperăm să păstrăm şi să dezvoltăm în continuare acest parteneriat important, să valorificăm tot potenţialul de cooperare bilaterală, să stimulăm contactele de afaceri și proiectele investiționale. Suntem interesați de expertiza Spaniei în domeniul justiției și combaterii corupției, deoarece vedem eficiența Departamentului Național Anticorupție în România, modelul fiind preluat din Spania”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, Ramiro Fernández Bachiller a a spus că va transmite mesaje de încurajare a comunității de afaceri spaniole, dar și europene pentru a veni cu investiții în Republica Moldova.

”Știm cât de importante sunt reformele. Spania are experiența reformelor severe în perioada de criză, care au ridicat-o pe a cincea poziție printre țările Uniunii Europene. De aceea, puteți conta pe sprijinul Spaniei în structurile internaționale în efortul de integrare europeană și susținere la implementarea reformelor în justiție și anticorupție, precum și în derularea proiectelor de infrastructură, educație, turism, medicină, sau energie”, a spus diplomatul spaniol.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3688 0.0935%
USD USD 17.3517 -0.3595%
RUB RUB 0.2723 0.0735%
RON RON 4.0700 0.0123%
UAH UAH 0.6937 -1.2667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile