Logo Realitatea.md

Specialiștii din domeniu vor desfășura o expertiză a calității lucrărilor de infrastructură realizate în Capitală

29 Septembrie 2020, 09:55 // Societate

Responsabilii din cadrul Primăriei Chişinău, împreună cu specialiști și experți în domeniu, precum și profesori ai Universității Tehnice a Moldovei vor desfășura o expertiză a calităţii lucrărilor executate în prezent pe şantierele din Capitală, iar un raport în acest sens urmează a fi prezentat ulterior autorităților, în vederea aplicării standardelor procesului tehnologic.

Foto Simbol

Primarul Capitalei, Ion Ceban a menționat că precipitaţiile de sâmbătă spre duminică au demonstrat, repetat, care sunt punctele vulnerabile ale infrastructurii oraşului, cu toate că responsabilii municipali au dat asigurări că situația este sub control. Acestea se referă la gropi în asfalt, trotuare înnămolite, copaci prăbuşiţi și surpări de teren pe şantierele, unde au activează regiile municipale şi n-au fost finalizate lucrările.

„S-a intervenit operativ, dar consider că trebuie executate mai calitativ lucrările de construcție și reabilitare a drumurilor, trotuarelor și schimbarea rețelelor inginerești. Sunt mai multe componente de care este necesar să se ţină cont la efectuarea lucrărilor de infrastructură, iar dacă nu vom schimba abordarea, situaţia de pe străzile capitalei se va repeta la fiecare ploaie torenţială", a declarant Ion Ceban.

Primarul general a menționat că la nivel de municipalitate urmează a fi identificate soluţii în ceea ce priveşte intervenţia promptă a serviciilor de profil în situaţii de ploi abundente, vânt puternic și alte stihii. Astfel, pentru mai multă operativitate în acțiuni, va fi luată în calcul şi varianta contractării serviciilor unor companii private.

Citeste tot despre: Chisinau, Ion Ceban, specialiști
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile