Logo Realitatea.md

Spitalele nu se închid! Gamurari: Nu există un concept clar al reformei spitalicești... A fost o informație pripită (VIDEO)

18 Iulie 2017, 12:57 // Actualitate

Spitalele nu se vor închide! Potrivit purtătorului de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, încă nu există un concept clar al reformei spitalicești, astfel, informația care a stârnit mai multe reacții negative în societate privind faptul că în urma reformei vor fi închise spitale, este o informație pripită și interpretată greșit.

„S-a cerut un raport din partea ministrului Sănătății referitor la informațiile care au apărut în spațiul public privind reformele care au avut loc. Multe din ele au fost pripite, multe nu au avut acoperire respectivă, de aici și discuțiile și intepretările greșite referitor la așteptările din partea cetățenilor ce ține de închiderea spitalelor sau alte elemente negative”, a declarat Vitalie Gamurari în cadrul briefing-ului PD organizat astăzi. 

Potrivit lui, la această oră încă nu există un document expres sau notă imperativă față de Ministerul Sănătății unde vor fi foarte clare pozițiile până la dezbaterile reformei în domeniul sănătății. Totodată, s-a accentuat și faptul că atât timp cât nu va exista un concept clar al reformei, coaliția majoritară nu va acorda susținerea politică necesară: „S-a atenționat foarte clar că din partea coaliției majoritare nu va exista o susținere politică atâta timp cât nu va exista un concept clar al reformei după dezbateri care vor aduce efecte pozitive. 

Amintim că acum câteva săptămâni, în agenda publică a Guvernului a fost inclusă reforma spitalicească, ce are drept scop optimizarea rețelei de spitale din țară pentru a eficientiza cheltuielile din domeniu. Astfel, în urma publicării strategiei de reformă în societate au apărut semne de panică precum că mai multe spitale din țară se vor închide.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6652 0.7646%
USD USD 17.2389 0.0580%
RUB RUB 0.2267 -0.5265%
RON RON 4.2410 0.7746%
UAH UAH 0.6050 -0.1156%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile