Logo Realitatea.md

Spune-mi ce prieteni ai, ca să..! Dodon ar fi consultat în secret de un grup de ruși condus de Grak

13 Octombrie 2020, 14:29 // Politica

PAS susține că Igor Dodon, candidatul independent pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, va primi consultanță de la un grup de oameni de la Moscova conduși de o oarecare Olga Grak, despre care se cunoaște din anumite instituții mass-media din federație că ar fi un factor-cheie al serviciilor secrete ruse. Însuși candidatul pentru un nou mandat nu a venit încă cu vreo reacție la asta.

PAS a primit informații din surse sigure, cărora nu le-a dat numele exact, că în Republica Moldova „a aterizat pe ascuns o echipă de câteva zeci de „polit-tehnologi” din Federația Rusă, coordonată direct de Olga Grak”.

„Cu toate că persoanele au fost invitate pentru acordarea sprijinului în alegeri candidatului Igor Dodon, costurile contractării acestor consultanți nu sunt declarate la Comisia Electorală Centrală”, scrie într-un comunicat de presă plasat pe Facebook.
 
Unul din deputații formațiunii, Igor Grosu, a transmis un demers la Serviciul de Informație și Securitate și Biroul Migrație și Azil, prin care solicită instituțiilor să investigheze modulul în care aceste persoane au intrat în Republica Moldova, să afle scopul vizitei, precum și să stabilească modul de finanțare a activității acestor consultanți.
 
„Trebuie să îl dezamăgim pe Dodon. Nici acești consultanți nu-l vor salva de la înfrângere”, a declarat acesta.

Deși Igor Dodon nu a venit cu vreo reacție. Realitatea.md a decis să publice acest material, asumându-și sarcina de a urmări subiectul și să-l actualizeze.
 
În același timp, este de menționat că, la accesarea contului pe Facebook a Olgăi Grak, la prieteni comuni am găsit-o pe Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt al președintelui pe durata campaniei electorale.
 
La fel, prieten cu Olga Grak este șefa Serviciului de presă al Președinției, Carmena Sterpu, dar și primarul capitalei, socialistul Ion Ceban.

Nota redacției: Spune-mi ce prieteni ai, ca să îți spun cine ești (proverb).
Citeste tot despre: Dodon, Rusia
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.2636%
USD USD 17.2814 0.2634%
RUB RUB 0.2358 1.3758%
RON RON 4.3095 0.2349%
UAH UAH 0.6162 0.2440%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile