Logo Realitatea.md

UPDATE! Restricțiile de la punctul Albița-Leușeni, ridicate. Zeci de militari vor acorda ajutor celor blocați prin țară

11 Ianuarie 2019, 18:25 // Societate

UPDATE ORA 18.20 Toate punctele de trecere situate atât la frontieră cu Ucraina, cât și cu România, activează în regim normal, nefiind impuse restricții de circulație. Totodată, conform informațiilor parvenite de la colegii români, au fost ridicate restricțiile de circulație pe traseele spre punctul de trecere Albița-Leușeni.

Ai drum în România? Evită azi vama Albița! Drumurile de pe teritoriul român, din apropierea punctului de trecere, sunt BLOCATE

UPDATE ORA 18.10 La ora 19:00, peste 60 de militari ai Armatei Naţionale, cu unităţi de tehnică specială, vor porni de sub Podul de la Telecentru, intersecția străzilor Hîncești și Miorița, pe traseele Chişinău-Ungheni, Chişinău-Leuşeni şi Chişinău-Hînceşti. Aceștia vor acorda ajutorul necesar persoanelor blocate în zăpadă şi vor tracta vehiculele care au deraiat de pe carosabil.

UPDATE ORA 17.00 RTEC a retras astăzi de pe linie opt troleibuze de tip articulat, iar Parcul de Autobuze a pierdut 19 curse. Despre ce s-a discutat la ședința de lucru convocată de Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, cu participarea serviciilor municipale responsabile de deszăpezire aflați aici.

UPDATE ORA 16.00 Traficul prin punctele de trecere a frontierei de stat se desfășoară fără dificultăți, fiind curățate teritoriile acestora, cât și cele adiacente. Sunt practicabile căile de acces în toate punctele de trecere. La fel, se menține alertă de crculație rutieră pe partea română și anume pe anumite porțiuni de drum care duc spre punctul de trecere Albița.

UPDATE ORA 15:30: Primăria Chișinău anunță că transportul public de călători, troleibuze și autobuze, circulă pe toate liniile prevăzute, în condiții de iarnă. De asemenea, au fost restabilite integral itinerarele de circulație ale rutelor de troleibuz nr. 31 și nr. 33, spre Sângera și spre Stăuceni. Totodată, sunt reluate la capacitate obișnuită, liniile de autobuz spre Vadul lui Vodă, nr. 31 și spre Ghidighici, nr. 46.

ÎM Regia „Exdrupo” intervine în continuare pe străzile principale și pe cele pe care circulă transportul public, în conlucrare cu Inspectoratul Național de Patrulare, precum și în situațiile problematice apărute. Până la această oră, drumarii au împrăștiat 680 tone de antiderapant și circa 60 tone de sare. Drumarii fac apel către automobiliști de a ocoli străzile în pantă, pentru a evita situațiile dificile în trafic.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală și amenajare intervine la deszăpezire cu 35 de utilaje și 380 de muncitori, în stațiile de așteptare, pe trecerile de pietoni, pe trotuare și în intercartiere. Pe străzile secundare, Regia curăță drumul prin implicarea utilajelor specializate, închiriate de la agenți economici privați.

UPDATE ORA 15:00: Pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată. În procesul tehnologic la această oră au fost antrenate - 314 utilaje speciale,  1104 material antiderapant și 191 muncitori rutieri.

În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

UPDATE ORA 13:25 Numărul de polițiști, care intervin pentru a ajuta cetățenii aflați în dificultate din cauza vremii, a fost suplimentat în toate raioanele. FOTO VIDEO despre cum se activează în țară!

UPDATE ORA 11:35 Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, actualizate la ora 08:00, grosimea stratului de zăpadă atingea 15 cm la Chișinău. La Briceni zăpadă a ajuns de 8 cm, iar la Cahul, grosimea stratului de zăpadă a ajuns la 10 cm.

Primăria capitalei cere ajutor de la Guvern, pentru deszăpezire! Armata Națională, GATA să intervină cu militari și tehnică specială

UPDATE ORA 11:00 Serviciile municipale intervin pe arterele capitalei și anume în zonele unde s-au format blocaje, din cauza accidentelor rutiere, în contextul ninsorilor abundente. Astfel, situații privind dificultăți de circulație sunt înregistrate în unele localități suburbane, pe unde circulă transportul.

Au fost prescurtate temporar rutele de autobuz: nr. 9, nr. 11, nr. 26 și nr. 46. Măsura a fost luată pentru a facilita intervenția serviciilor de deszăpezire.

La ora actuală a fost deblocată intersecția șos. Hâncești –  str. Lech Kazcynski, pentru a facilita circulația transportului public. De asemenea, drumarii intervin la intersecția str. Burebista – șos. Muncești, unde este înregistrat un blocaj al traficului rutier din cauza unui accident rutier.

De asemenea, preturile intervin la deszăpezire cu tehnică contractată suplimentar, în sectoare particulare și stații de așteptare.  

Pe parcursul zilei, ÎM Regia „Exdrupo" intervine cu 36 de autospeciale pe întreg teritoriul orașului, pentru a curăța străzile. În intervalul orelor 08:00-11:00 au fost împrăştiate circa 500 de tone de material antiderapant şi peste 50 tone de sare lichidă.

UPDATE ORA 10:40 Toate punctele de trecere atât de la frontiera cu Ucraina, cât și cu România, actualmente activează în regim normal, condițiile meteo nu au influențat nici într-un fel fluxul de persoane și mijloacele de transport. Citește integral AICI avertismentul Poliției de Frontieră.

UPDATE ORA 09:30 În legătură cu condițiile meteorologice nefavorabile, postul vamal Sculeni, a sistat circulația transportul de mare tonaj, pentru a nu crea blocări pe traseu. Detalii despre situația de la frontieră AICI.

UPDATE ORA 09:10 Serviciul ”InfoTrafic” al Inspectoratului Național de Patrulare informează că, începând cu ora 09:00, pe traseul M 1 Chișinău-Leușeni, porțiunea Dumbrava – Post Vamal Leușeni, se vor efectua lucrări de curățare și aplicare a materialului derapant.

Respectiv, va fi sistat tot transportul de mare tonaj pe acest segment de drum. Deocamdată, restul traseelor naționale rămân practicabile.

UPDATE ORA 09:00 Primăria municipiului Chişinău a informat despre situaţia în oraş. Află AICI cum circulă transportul public pe timp de ninsoare în oraș.

Știrea inițială: În contextul avertizărilor meteo de cod galben de ninsori pentru ziua de astăzi, 11 ianuarie, Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

Potrivit MEI, pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată. Până la această oră, în procesul tehnologic au fost antrenate 214 utilaje speciale, 1633,3 tone de material antiderapant și 294 muncitori rutieri.

În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare și să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, puteți accesa site-urile asd.md și mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 060477177. Serviciul este dedicat pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, MEI informează că pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real (VEZI AICI).

CITEȘTE ȘI:

Continuă să ningă în toată țara! Cum se circulă, în această dimineață, prin Chișinău (FOTO)

Citeste tot despre: antiderapant, cod galben, drumuri, MEI, ninsoare
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5865 0.0029%
USD USD 18.2036 -0.0549%
RUB RUB 0.2888 0.3475%
RON RON 4.3572 0.0712%
UAH UAH 0.6941 0.4196%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile