Logo Realitatea.md

Starnet calcă pe GREBLA Unité! Scoate forţat angajaţii duminică la protestul din PMAN!

02 Octombrie 2015, 12:17 // Opinii si editoriale
// Autor:  
Veaceslav Balacci

Alături de mâncatul seminţelor, un alt sport naţional al moldovenilor este călcatul pe greble. După Unitéul Moldtelecomului şi Starnetul o face lată! Ieri Starnetul nu doar a modificat ordinea din lista canalelor pe care le vinde prin cablu consumatorilorJurnalul ajungând primul în listă, mult peste postul public de televiziune, dar a mai şi băgat un canal nou de propagandă, cu numele sugestiv „Demnitate şi Adevăr” (vezi imagnea). Culmea, dintr-o scrisoare primită pe mail aseară târziu de la un angajat al Starnet aflu că administraţia companiei scoate forţat angajaţii duminică la protestul din PMAN!

„Bună seara! Sînt angajat la Starnet. Duminică toți angajații, în jur de 400 de oameni suntem scoși forțat de administrație în piață. Am fost anunțați că este indicația lui Machedon și cine nu va fi prezent la protest va fi concediat. Șefii de secții vor face apelul în piață și ne vom semna în registre speciale. Demnitate și Adevăr?”, îmi scrie angajatul. Cred că scrisoarea e bună de lăsat NO COMMENT, informaţia privind abuzul comis de companie în privinţa angajaţilor săi urmând a fi verificată de instituţiile competente.

Este interesant totuşi cum Starnetul, după nici o lună, repetă gafa Unitéului de a se lăsa atras în lupte politice. Probabil lui Alexandru Machedon i-a plăcut lovitura de imagine pe care şi-au tras-o concurenţii de la Moldtelecom şi a decis să şi-o tragă şi el, în propria companie.

Dacă are de protestat are dreptul perfect legal să iasă în Piaţă alături de platformă. Machedon are dreptul chiar să-şi îndemne angajaţii să-l însoţească la protest. Dar nu să-i oblige, în stilul paradelor comuniste, ameninţându-i cu concedierea!

Până la urmă, ca şi în cazul concertului Unité de acum o lună, efectul va fi unul invers, unul al bumerangului. Acei 400 de angajaţi ai Starnet, scoşi cu forţa la protest, care poate vor contribui în calitate de masă de filmat pentru camerele Jurnalului şi noului canal „DA” (care pe alocuri par a fi una şi aceeaşi) sunt astfel aduşi la o stare de repulsie, atât faţă de compania în care lucrează, cât şi vis-a-vis de însăşi ideea de a protesta în Moldova. Nu mai zic de imaginea companiei, care admit că a fost câştigată prin muncă (nu doar a lui Machedon) şi se terfeleşte atât de uşor. Ştiu că Machedon şi-a scos banii din ţară, dar de propria-i imagine, de imaginea propriei companii chiar îi este totuna?!

Şi mai interesant e că după cum bine se ştie Machedon şi Starnetul sunt apropiate de PLDM şi personal de Vlad Filat. Misterică Machedon ne poate confirma probabil că încă din 2010, când a început să primească în dar de la al lui ceasuri elveţiene şi alte cadouri foarte scumpe şi până în prezent pe cei doi îi leagă o prietenie strânsă. Să înţelegem că Filat şi oamenii lui nu mai fac un mare secret din colaborarea cu platforma şi dau cărţile pe faţă?!

Şi platforma parcă nu se ruşinează să îl menajeze pe Filat după întâlnirea din aprilie de la FrankFurt. Cred că deja e timpul să declare public alianţa, şi unii, şi alţii!

Sursa: balacci.wordpress.com

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4775 0.0000%
USD USD 17.4538 0.0000%
RUB RUB 0.2827 0.0000%
RON RON 4.0751 0.0000%
UAH UAH 0.7235 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile