Logo Realitatea.md

Start înscrieri pentru cea de a III-a ediție a Programului Național de Instruire în IT pentru femei

17 Septembrie 2020, 16:40 // Tech

Programul Național de Instruire în IT pentru femei a ajuns la cea de a treia ediție. În acest an circa 200 de participante vor urma cursurile pentru a-și atinge scopul, o carieră de succes într-un domeniu, inovator și în plină ascensiune – cel al tehnologiei informației. 

Participantele ediției din acest an vor putea să opteze pentru una dintre cele 3 direcții de studiu: 

  • Front-End Development

  • Testare Software

  •  Competențe Digitale

Printre facilități este și accesul liber la o librărie întreagă imediat după ce se înregistrează pe platforma Codifun. Acest lucru le va permite să-și organizeze ziua și să-și stabilească în mod individual timpul de învățare. Metoda de Microlearning a stat la baza programului de studiu ceea ce presupune 15 minute de concentrare maximă asupra materialului studiat și utilizarea frecventă a conceptul de Edutainment, care permite testarea cunoștințelor prin joc.

„Domeniul IT a devenit mai accesibil pentru oricine este interesat să obțină noi competențe, indiferent de gen. Noi pledăm pentru egalitatea de gen și abilitarea femeilor, pentru recunoașterea valorii și talentului lor, contribuțiilor la construirea unei societăți digitale inclusive, competitive și dinamice. Interesul major față de program înregistrat la edițiile anterioare, reconfirmă faptul că femeile își doresc să exploreze IT-ul mai mult și să obțină competențe în acest domeniu. Cursurile le vor ajuta pe fete și femei să se încadreze mai ușor în câmpul muncii și să progreseze în viața profesională, în sectoare competitive ale economiei naționale.”  a declarat Dominika Stojanoska, reprezentantă de țară UN Women Moldova.

Programul este implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) cu sprijinul financiar al Suediei și UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) în cadrul Proiectului „Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor".

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile