Logo Realitatea.md

Statele Unite ale Americii le cere cetățenilor săi să nu călătorească în Bolivia

13 Noiembrie 2019, 08:54 // În lume

Washingtonul i-a sfătuit marţi pe cetăţenii americani să nu mai călătorească în Bolivia din cauza „tulburărilor civile” şi a limitat prezenţa sa diplomatică în ţară, a anunţat Departamentul de Stat al SUA într-un comunicat, scrie Agerpres.

Foto: denverpost.com

„Nu călătoriţi în Bolivia din cauza tulburărilor civile”, scrie în recomandările făcute turiştilor de ministerul american.

Departamentul de Stat „a ordonat plecarea unor membri ai familiilor şi a autorizat plecarea angajaţilor neesenţiali ai guvernului american din cauza instabilităţii politice din Bolivia”, a adăugat sursa.

Pe de altă parte, procurorul general al Boliviei, Juan Lanchipa, a informat marţi că şapte persoane şi-au pierdut viaţa, dintre care patru ucise de gloanţe, în violenţele postelectorale din ţară care au condus la demisia preşedintelui Evo Morales.

Două persoane au murit la La Paz (vest), două la Santa Cruz (est) şi trei într-o serie de altercaţii la Cochabamba (centru), a precizat Juan Lanchipa care a anunţat deschiderea unor anchete asupra fiecărui caz.

Un precedent bilanţ al valului de violenţe izbucnit după realegerea contestată, la sfârşitul lui octombrie, a lui Evo Morales menţionase trei morţi, notează AFP.

VEZI ȘI:

Bolivia: Abandonat de poliţie şi armată, preşedintele îşi prezintă demisia: „Renunț...”

Bucurie în Bolivia după demisia președintelui! Șefa tribunalului electoral, arestată. A încercat să scape deghizându-se în bărbat

Ex-președintele bolivian a fugit în Mexic cu un avion militar unde i-a fost oferit azil politic

Citeste tot despre: americani, Bolivia
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile