Logo Realitatea.md

Statnîi, în arest pe o lună. Demersul procurorilor privind aplicarea măsurii preventive pentru fostul coleg a fost admis integral

20 Mai 2020, 18:30 // Actualitate

Fostul procuror anticorupție Roman Statnîi a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, ceea ce înseamnă o lună. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis integral demersul procurorilor de caz care au solicitat aplicarea măsurii preventive pentru fostul coleg.

Foto: Publika.md

Amintim că Roman Statnîi este învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat. El a fost reținut luni, 18 mai curent, iar complicele acestuia – conducătorul SA „Natur Bravo”, a fost anunțat în căutare, după ce, aflând din presă despre reținerea fostului procuror, s-a eschivat de la organul de urmărire penală.

Cauza penală a fost inițiată pe fapte ilegale și abuzive ale succesorilor cetățeanului rus la conducerea SA „Natur Bravo”, care, prin intermediul procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție, ar fi intrat în posesia bunurilor materiale ce-i aparțin.

Totul s-a întâmplat în anul 2018, atunci când Procuratura Anticorupție i-a deschis un dosar penal, iar pentru „a-l ajuta” să-și rezolve problemele de ordin juridic. Au intrat în posesia a practic tuturor proprietăților pe care acesta le deținea, în valoare de peste 1,8 milioane de euro. 

Roman Statnîi neagă acuzațiile și pledează nevinovat.

CITEȘTE ȘI:

„Păcatele” cu care procurorul Statnîi demisionează din sistem! Martori „audiați” când nu erau în țară și dosare cusute cu ață albă (DOC)

Procurorul Statnîi, despre care se spunea într-o scrisoare anonimă că este apropiatul lui Morari, a demisionat

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile