Logo Realitatea.md

Stoianoglo a decis ca noile filmulețe cu Dodon să fie investigate în cadrul aceluiași proces penal inițiat anterior

05 Iunie 2020, 14:36 // Actualitate

În contextul secvențelor video prezentate astăzi, 5 iunie, de către deputații Iurie Reniță și Lilian Carp, în care apare președintele Igor Dodon, fostul lider PDM Vladimir Plahotniuc și mâna dreaptă a acestuia Serghei Iaralov, Procuratura Generală a venit cu o reacție. În primul rând, din informațiile preliminare, Procuratura Anticorupție nu le-ar deține, așa cum s-a anunțat în briefingul de presă.

Potrivit procurorului-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Sergiu Gavajuc, dumnealui nu dispune de date despre deținerea, în cadrul Procuraturii Anticorupție, a vreunui stick cu astfel de informații, dar că a inițiat, în prezent, un proces de verificare a acestei informații.
 
„Reieșind din faptul că înregistrările video par a fi o continuitate a secvențelor precedente, fiind invocate acțiuni pretins ilegale ale președintelui Republicii Moldova”, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dispus examinarea lor în cadrul aceluiași proces penal, inițiat anterior, în baza denunțurilor depuse de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, și deputatul PPDA Iurie Reniță.

Procuratura va informa despre măsurile întreprinse și soluțiile adoptate în consecință.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Dodon a strigat la Kozak și i-a scris „note” lui Putin. Discuția „secretă” dintre Dodon și Plahotniuc

Dodon comentează noile imagini video în care acesta apare cu Plahotniuc

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile