Logo Realitatea.md

Stoianoglo s-a autosesizat în privința informațiilor despre averile ascunse ale lui Viorel Morari. „Verificăm faptele indicate în presă”

06 Decembrie 2019, 15:15 // Actualitate

Procuratura Generală s-a autosesizat în privința informațiilor apărute în presă privind averea procurorului-șef Anticorupție Viorel Morari și va verifica faptele indicate în scrisoarea anonimă primită de mai multe instituții mass-media. Despre aceasta a informat procurorul general Alexandr Stoianoglo, după ședința Consiliului Procurorilor de astăzi.

„Noi nu am primit informația asta oficial, dar totuși, dimineață am văzut și ne-am autosesizat în cazul dat. Verificăm faptele care au fost indicate în presă”, a menționat Alexandr Stoianoglo întrebat despre acest fapt după ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

El a mai spus că că deocamdată în privința lui Viorel Morari nu a fost pornită vreo anchetă internă pentru că a văzut informația abia dimineață, iar toată ziua a fost la ședința CSP, respectivt „vom avea discuții pe parcursul zilei” în această privință. 

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care se va dovedi că informațiile sunt reale, procurorul general a spus că „poate fi orice decizie”. „Ajungem la situația asta, hai să începem controlul, verificăm, apoi o să vedem. Orice persoană care a încălcat legea, inclusiv procurorii, trebuie trasă la răspunderea respectivă. Nu există om cu imunitate”, a mai menționat Alexandr Stoianoglo.

Menționăm că mai multe instituții mass-media din țară au primit în căsuța poștală o scrisoare anonimă, intitulată „Mafia Procurorilor”, în care se menționa despre pretinsa îmbogățire ilicită a procurorului-șef Anticorupție, Viorel Morari. În fapt, în scrisoare se menționează că Viorel Morari împreună cu fratele său, Oleg, ar deține trei stații eoliene în și o stație PECO în satul de baștină al acestora, Țaul, raionul Dondușeni.

La fel în scrisoare se menționa despre solicitările informale ale lui Viorel Morari către colegii săi în privința judecătorilor Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, precum și „măsuri speciale de investigație” în privința altor procurori și judecători, inclusiv „până la începerea urmăririi penale”.

Vedeți și:

Morari-milionar?! Scrisoare anonimă: Viorel Morari, proprietarul din umbră a unei stații PECO și trei eoliene (FOTO și DOC)

Cazul plângerii judecătorilor de la Ciocana pe acțiunile procurorilor Anticorupție: Reacția dură a PA și mișcările din chat-ul secret al procurorilor (DOC)

(surse) Șeful Procuraturii Anticorupție se pregătește de o confruntare cu Stoianoglo?

„Alegații” și „tactici de intimidare”! Morari, despre dezvăluirile din presă: „Am un sentiment de „deja vu” (DOC)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.0000%
USD USD 16.6157 0.0000%
RUB RUB 0.2261 0.0000%
RON RON 4.0694 0.0000%
UAH UAH 0.6000 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile