Logo Realitatea.md

Strategia Apple. Cum va genera miliarde odată cu lansarea iPhone 12?

28 Septembrie 2020, 13:22 // Tech

Odată cu lansarea Watch 6, Apple a confirmat că în cutia noilor sale dispozitive va lipsi încărcătorul. Ceasul avea doar un cablu pe care îl bagi într-un port USB și-l încarci. Același lucru va fi și pentru iPhone 12, scrie Playtech.ro.

Foto: entrepreneur.com

De ce dispare încărcătorul? 

Apple susține că a luat decizia ca să contribuie la curățarea mediului – sau cel puțin înfrânarea poluării acestuia. Astfel, tu deja ai un încărcător și poate chiar mai multe. Așa că livrează doar un cablu pe care să-l folosești cu ce ai deja, pentru că încărcarea e oricum controlată în cablu.

Potrivit sursei, noul cablu e acoperit cu material textil, are la un cap un port USB-C, iar la celălalt un port Lightning. Odată cu acest cablu pentru iPhone 12, Apple ar putea rezolva și problema cablurilor care se rup, pentru că se uzează prea repede. Altfel, ca pe alte accesorii similare, are și acesta un cip integrat în mufă prin care e controlată încărcarea.

Cine are de câștigat?

Sunt, în prezent, trei grupuri care câștigă din strategia Apple cu încărcătorul (sau lipsa lui) pentru iPhone 12. Producătorii de accesorii, Apple, și magazinele care vând produse și accesorii SH. Compania promovează strategia sa pentru protejarea mediului, producătorii de accesorii jubilează, iar utilizatorul fie se găsește în situația în care plătește și încărcătorul, fie folosește ce are prin casă.

Strategia Apple pentru Watch 6 și iPhone 12 pornește de la un adevăr: cu toții avem încărcătoare prin casă. Adevărul omis e acesta: nu toate încărcătoarele sunt la fel de bune. Totul ține de acest fast charge. Și aici vor câștiga toți acești furnizori de accesorii bani. Un încărcător rapid va fi scump. Unul rapid și sigur va fi și mai scump.

Citeste tot despre: iphone 12, strategia apple
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile