Logo Realitatea.md

Strategia lui Dodon: Șeful statului afirmă că nu va beneficia de susținerea PSRM în campania prezidențială, pentru că ar putea fi exclus din cursă

15 Iulie 2020, 08:27 // Politica

Șeful statului, Igor Dodon, anunță că, în cazul în care va decide să candideze pentru un nou mandat la funcția de președinte, nu mai poate beneficia de suportul direct al Partidului Socialiștilor, deoarece concurenții săi în cadrul scrutinului prezidențial ar putea contesta acest lucru la Curtea Constituțională (CCM), iar într-un final ar putea fie exclus din campania electorală.


Foto: actualitati.md

„Președintele țării nu poate fi membru de partid. Din aceste considerente, dacă președintele în funcție, în cazul în care va lua decizia să candideze, nu poate fi din partea unui partid. Dacă mergi din partea partidului, acesta va oferi oponenților motivul să se adreseze la Curtea Constituțională”, a afirmat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Șeful statului susține că în urma adresării oponenților la CCM, Înalta Curte l-ar putea exclude din cursă, scop urmărit de către unii politicieni.

„Eu știu că foarte mulți se pregăteau de acest scenariu în cazul în care voi candida de la socialiști, să mă trăsnească pe drum. Scenariile respective le discută deputații Maiei Sandu. Dacă voi lua decizia, voi merge din partea poporului, dar susținut de partide care vor anunța că sunt gata să mă susțină. Care sunt acestea, timpul va arăta”, a adăugat Dodon, scrie IPN.

Tot în contextul alegerilor prezidențiale, Igor Dodon afirmă că liderii de pe dreapta își doresc ca Maia Sandu să piardă următoarele alegeri prezidențiale, deoarece în urma acestui scrutin vor câștiga mai mult teren politic.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia