Logo Realitatea.md

Streleț: Următoarea ședință comună a Guvernelor de la București și Chișinău va avea loc în Moldova (VIDEO)

22 Septembrie 2015, 15:56 // Actualitate

Următoarea ședință comună a Guvernelor României și Republicii Moldova trebuie și va avea loc la Chișinău. Asta după ce prima ședință interguvernamentală comună a avut loc în 2012 la Iași, iar cea de astăzi la Constanța. Declarația a fost făcută de premierul moldovean Valeriu Streleț, care a propous instituționalizarea acestor ședințe, precum și o frecvență mai înaltă a organizării acestora.

captură: rlive.md

„Apreciem mult că s-a reușit într-un termen scurt, de la 27 august de când s-a lansat ideea și până astăzi, în mai puțin de o lună, să ne convocăm în această a doua ședință comună interguvernamentală. Am făcut și o prorpunere ca să instituționalizăm acest mecanism de cooperare ca pentru viitor să stabilim o periodicitate clară pentru următoarele ședințe comune ale Guvernelor României și Republicii Moldova, deoarece precedenta a fost în 2012, acum suntem în 2015, ar trebui să avem o frecvență mai înaltă a acestor ședințe, la care să putem constata și progresele care au fost atinse”, a declarat premierul Valeriu Streleț în cadrul conferinței de presă susținută după ședința comună a Guvernelor celor două țări.

Premierul moldovean a mai menționat că ședința de astăzi, cu o durată de circa două ore și 15 subiecte incluse pe ordinea de zi, a avut o agendă plină și a mulțumit pentru atitudine, conținutul plin de prietenie și productivitate.

„Vreau să vă asigur ca la următoarea ședință comună de Guvern, pe care o preconizăm deja în Republica Moldova, ne vom propune ca obiectiv să raportăm deja rezultate, punerea în practică a deciziilor care au fost luate astăzi și să mergem conform principiului că cu cât mai aproape este Republica Moldova de România, cu atât mai aproape este de Europa. Eu cred în viitorul european al Republicii Moldova alături de România”, a conchis premierul Valeriu Streleț.

Realitatea.md amintește că ca urmare a ședinței comune a Guvernelor României și Republicii Moldova, Guvernul de la București a anunțat că va oferi un împrumut de 150 de milioane de euro Republicii Moldova, drept asistență financiară la buget, în condițiile în care Moldova nu a semnat deocamdată un acord de împrumut cu Fondul Monetar Internațional. Totodată, Victor Ponta a mai spus că Guvernul român mai oferă 5 milioane de euro pentru reparația grădinițelor din Republica Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2517 -0.9890%
USD USD 17.1821 -0.2641%
RUB RUB 0.2417 -1.9075%
RON RON 3.9811 -0.8147%
UAH UAH 0.6426 -0.4184%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile