Logo Realitatea.md

Studenți din Germania participă la o Școală de vară în Moldova. Vor studia situația social-politică și vor face cursuri de limba română

23 August 2018, 17:16 // Societate

18 studenți și doctoranzi din Germania participă la Școala de vară „Chișinău – Odessa 2018". Participanții vor studia situația social-politică din țara noastră, vor vizita diverse obiective turistice din Moldova și Ucraina și din și vor face cursuri de limba română. 

Foto: MECC

Genericul ediției din acest an a Școlii de vară este „Migrație și mobilitate – întrebări și posibile răspunsuri pentru Republica Moldova".

„Ne bucură faptul că aceste școli de vară au devenit o tradiție, iar tinerii din Germania și Republica Moldova (RM) au ocazia să interacționeze, să se împrietenească, să petreacă timpul într-o manieră frumoasă și să rămână cu amintiri de neuitat. Totodată, vreau să vă mulțumesc pentru faptul că ați inclus RM în sfera intereselor și preocupărilor pe care le aveți", a declarat secretarul de stat în domeniul Culturii, Andrei Chistol, la ceremnia de deschidere a Școlii de vară.

Programul Școlii de vară va include mai multe întâlniri cu profesori universitari și reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi organizaţii ale societăţii civile, cu care vor discuta despre situația social-politică din țara noastră; inițiativele germane pentru Republica Moldova în domeniul migrației și impactul acesteia asupra dezvoltării locale; despre proiectele de sprijinire a migranților și a celor care au revenit acasă ș.a

Școala de vară moldo-germană se desfășoară anual, începând cu anul 2009. Aceasta se organizează la inițiativa de către preşedintelui Moldova-Institut Leipzig, profesorul şi academicianul Klaus Bochmann, cu scopul de a crea o punte de legătură între tinerii din ambele ţări, sporind astfel interesul studenţilor şi doctoranzilor din Germania pentru Republica Moldova şi pentru limba română.

Școala Internațională de vară „Chișinău – Odessa 2018"  este organizată de către Moldova-Institut Leipzig, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) și se va desfășura în perioada 23 august – 11 septembrie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile