Logo Realitatea.md

Studenții își sărbătoresc „onomastica”. Ziua Internațională, marcată și în Moldova. Unele instituții au pregătit evenimente pentru ei

17 Noiembrie 2020, 11:47 // Life

Ziua Internațională a Studenților este marcată astăzi în Republica Moldova, iar mai multe instituții de învățământ din țară au pregătit diverse evenimente în acest context. Astfel, tinerii care își fac studiile la aceste universități vor putea participa, la conferințe și simpozioane cu diverse tematici pentru tineri.

Foto Simbol

Realitatea.md a analizat paginile web a instituțiilor de învățămân superior din țară, pentru a vedea ce au pregătit pentru Ziua Internațională a Studenților. Mai jos găsiți instituțiile, care au un program special în această zi pentru tinerii universitari.

Universitatea Tehnică din Moldova a organizat o dezbatere publică, chiar în ajunul Zilei Internaționale a Studentului, dedicată Codului de Onoare al Studenților UTM, care ar urma să fie aprobat și pus în aplicare pentru tineri.

Universitatea din Tiraspol cu sediul la Chișinău va organiza joi, 19 noiembrie curent un eveniment dedicat studenților și acestei sărbători. Este vorba de un concurs de intelegență, erudiție și cultură în cadrul „Clubului Erudiţilor” UST. Orice doritor de a lua parte la acest concurs se poate înscrie prealabil.

Alte instituții de învățămân s-au limitat doar la mesaje de felicitare pentru studenți, iar cel mai probabil buna dispoziție și distracția își vor organiza tinerii singuri.

Ziua internaţională a studenţilor este sărbătorită, în fiecare an, la 17 noiembrie, fiind declarată oficial în anul 1941 de către Consiliul Internaţional al Studenţilor pentru a comemora evenimentele din 1939 desfăşurate la Praga.

În 1939, ocupanţii nazişti din Cehoslovacia au suprimat, la Praga, o demonstraţie a studenţilor de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Caroline, ce marca momentul creării unei Republici Cehoslovace independente. În urma suprimării demonstraţiilor, opt studenţi şi un profesor au fost executaţi fără proces, iar peste 1.200 au fost trimişi în lagăre de concentrare, din care cel puţin 20 nu au supravieţuit închisorii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile