Logo Realitatea.md

Stupefiante pentru VIP-uri! Dosarul scandalos în care sunt vizate personalități din România a ajuns la tribunal

04 Octombrie 2018, 10:50 // În lume

Trei dealeri vor fi judecați în dosarul "Stupefiante pentru VIP-uri", la Tribunalul București. Adrian Cărbunescu, Andrei Damian Vinicius și George Gheorghiu sunt acuzați că au vândut cocaină și canabis, scrie presa română.

Foto: libertatea.ro

Potrivit Libertatea.ro, ancheta a scos la iveală detalii surprinzătoare în dosarul care făcea vâlvă în iulie, după perchezițiile la traficanți de droguri și audierea mai multor vedete din showbiz. Procurorilor DIICOT Ploiești au declarat că printre clienții dealerilor ar fi Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu, din România.

Sursa citată l-a întrebat pe șeful LPF ce spune despre ancheta procurorilor în cazul unui traficant de droguri care i-ar fi vândut cocaină fiului său: „Nu știu eu despre ce e vorba cu ce mi-ați spus. Nu vreau eu să comentez”.

Și Mihai Carmin Ionescu, fiul lui Marian Ionescu, liderul trupei Direcția 5, ar fi luat droguri de la cei trei dealeri trimiși în judecată în dosarul "Stupefiante pentru VIP-uri", susțin procurorii.

 

Mario Iorgulescu ar fi cumpărat cocaină de la traficantul George Gheorghiu. Anchetatorii au scris în dosarul trimis Tribunalului București că au indicii că George Gheorghiu îi vindea cocaină lui Mario Iorgulescu. Astfel, pe baza probelor deținute până acum, procurorii DIICOT Ploiești au decis să îl cerceteze pe Gheorghiu într-un nou dosar, desprins din "Stupefiante pentru VIP-uri", care vizează acest trafic de droguri de mare risc.

Procurorii au precizat că cercetările continuă și față de „alte persoane care au deținut droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu, fără drept”. Drogurile pentru consum au fost procurate de la traficanții Adrian Cărbunescu, Andrei Damian Vinicius și George Gheorghiu, susțin anchetatorii.

Carmin Ionescu lua cocaină de la Adrian Cărbunescu și de cinci ori pe săptămână. În același dosar desprins din "Stupefiante pentru VIP-uri" va fi cercetat și Carmin Ionescu, dar și alți suspecți, pentru deținere de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu, fără drept.

Carmin Ionescu a recunoscut, în fața procurorilor DIICOT Ploiești, că a cumpărat cocaină și că dealerul lui era Adrian Cărbunescu.

Din documentele procurorilor rezultă că fiul liderului trupei Direcția 5 cumpăra droguri de la Cărbunescu și de cinci ori pe săptămână. Traficantul îi vindea între unu și patru grame de cocaină, la prețul de 100 de euro gramul.

„Carmin Ionescu declară că procura de mai mult timp cocaină de la Adrian Cărbunescu. Din declarația lui Ionescu rezultă că, în perioada ianuarie 2018 – iulie 2018, a cumpărat de la Cărbunescu, de 4-5 ori pe săptămână, cantități cuprinse între 1 și 4 grame de cocaină, la preț de 100 de euro pe gram”, se arată în actele dosarului celor trei traficanți trimiși în judecată.

Cocaina vândută era îndoită cu cofeină și paracetamol. Investigatorii sub acoperire din dosarul "Stupefiante pentru VIP-uri" au reușit să cumpere de patru ori droguri de la cei trei traficanți. Verificările chimice ale experților judiciariști au scos la iveală că cei trei dealeri vindeau cocaină amestecată cu cofeină și paracetamol.

Trei traficanți judecați. Oreste și Bădulescu, martori. Adrian Cărbunescu, Andrei Damian Vinicius și George Gheorghiu vor fi judecați pentru trafic de droguri de risc și de mare risc și deținere de astfel de stupefiante.

Procurorii DIICOT Ploiești au cercetat, inițial, și cinci persoane suspectate de deținere de cocaină și canabis pentru consum propriu, printre aceștia fiind și designerul vestimentar Răzvan Ciobanu. În final, anchetatorii au decis clasarea cauzei în cazul lor, întrucât nu au găsit suficiente probe pentru a-i incrimina.

Realizatorul de televiziune Oreste Teodorescu, femeia de afaceri Raluca Bădulescu și cântărețul de manele Adrian Simionescu, cunoscut ca Adi Minune, sunt martori în dosar. Anchetatorii spun că toți cei audiați în calitate de suspect sau de martor au negat că au cumpărat sau primit canabis și cocaină de la traficanții de droguri Cărbunescu, Vinicius și Gheorghiu.

Nici cei trei dealeri de droguri nu au spus, în timpul audierilor, că le-au vândut sau oferit droguri suspecților și martorilor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile