Logo Realitatea.md

Sturza, în locul lui Leancă. A preluat șefia interimară a PPEM

22 August 2019, 13:05 // Politica

Fostul ministru al Apărării, Eugen Sturza, a preluat interimatul funcției de președinte al PPEM și va pregăti cele necesare pentru convocarea Congresului PPEM, în cadrul căruia va fi aleasă următoarea conducere cu mandat deplin a partidului și, respectiv, adoptat noul program politic.

După această numirea, fostul lider, Iurie Leancă, a venit cu o explicație.

„Dragi prieteni, 

Așa cum s-a anunțat în cadrul Consiliului Național Politic, odată cu expirarea de jure, conform statutului, a mandatului de președinte al PPEM pe 26 iulie, am decis să mă retrag și de facto din conducerea partidului pe care am avut onoarea să îl conduc.

4 ani au trecut extrem de repede. Le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul în 2015 la lansarea PPEM, dar în mod special le mulțumesc celor care au rezistat și au rămas membri ai echipei.

Deoarece sunt angajat în mai multe activități, inclusiv politice, în România, iar partidul are nevoie de o relansare, alături de colegi am decis ca până la Congres, când va fi aleasă o nouă conducere cu mandat deplin, PPEM să fie gestionat de o echipă foarte bună în frunte cu Eugen Sturza.

Încă din momentul lansării PPEM, am fost supus unor atacuri defăimătoare permanente care s-au întețit în ultima perioada, de când cei care mă atacau fac abuz și de tribunele instituțiilor de stat.

A fost o luptă disproporționată. Unii operau cu televiziuni, cu bani obscuri, cu analiști de buzunar, cu vedete TV sub acoperire, iar noi eram puși permanent în defensivă să încercăm să le explicăm tuturor și să demonstrăm că „nu avem fiici".

Nu vreau să implic partidul în lupta mea cu acești aventurieri politici și iată acum voi depune toate eforturile, inclusiv în instanța de judecată, pentru a demonstra că au operat de-a lungul anilor cu minciuni grosolane pe care și-au clădit „cariera lor politică".

Au câștigat prin manipulări crase și populism încrederea și speranța multor cetățeni de care fac uz astăzi ca să-l ajute pe Dodon să dea Republica Moldova în brațele patronilor săi de la Kremlin, de ce nu, inclusiv prin implementarea acelui Plan Kozak. Ultimele evenimente ne demonstrează că процесс пошел prin cedarea întregului pachet de securitate și Curții Constituționale în subordinea lui Dodon.

E o rușine și un proces de batjocură a valorilor europene, a tot ce înseamnă parcurs european al Republicii Moldova și, cel mai important – o trădare fără de hal a propriilor cetățeni.

Sunt convins că un PPEM reformat, în frunte cu o echipă de profesioniști, de tineri curajoși și de adevărați oameni ai cuvântului va reuși să le arate acestor oportuniști politici din Coaliția Kozak unde le este locul.

Îi îndemn doar să nu repete greșelile mele din trecut și să reacționeze prompt, să riposteze în fața oricărei nedreptăți.

Baftă!”, a scris politicianul.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2607 0.3867%
USD USD 17.8258 0.3033%
RUB RUB 0.2763 -0.8256%
RON RON 4.0097 0.0724%
UAH UAH 0.7287 -0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață