Logo Realitatea.md

Sturza despre rezultatele alegerilor: Orgoliul și incompetența lui Năstase l-au făcut pe Dodon mai influent decât Plahotniuc (VIDEO)

04 Noiembrie 2019, 13:58 // Politica

Andrei Năstase s-ar face vinovat de victoria lui Ion Ceban în Capitală. În asemenea mod, Dodon a devenit mai influent decât Plahotniuc, întrucât liderul neformal al PSRM controlează în acest moment întreg pachetul de securitate – Ministerul Apărării, SIS, SPPS, Curtea Constituțională și, mai nou, Primăria municipiului Chișinău. Declarațiile au fost făcute astăzi de către liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Eugen Sturza, în cadrul unei conferințe de presă.

„Din păcate, acest rezultat nu ne miră și nu mai reprezintă o surpriză, decât pentru cei rupți de realitate și care au crezut că nu vor fi taxați de cetățeni pentru toate prostiile pe care le-au făcut în ultimele 4 luni – de la concursuri mimate, scheme și partajări de funcții până la întărirea președintelui Dodon. Datorită ambițiilor personale, sete de răzbunare și lipsă de viziune – Năstase l-a făcut pe Dodon mai influent decât Plahotniuc. Pe lângă tot pachetul de securitate (Ministerul Apărării, SIS, Serviciul Pază și Protecție de Stat), Curtea Constituțională, de astăzi Dodon mai controlează și Primăria municipiului Chișinău”, a spus Sturza.

Totodată, liderul PPEM, a declarat că, rezultatul alegerilor de ieri, „este o înfrângere a prim-ministrei Maia Sandu, a partenerilor de la București și de la Bruxelles, care l-au susținut pe acest aventurier politic pe nume Năstase, care era clar din start că prin proasta sa pregătire, prin prestația și prin neghiobia sa face jocul socialiștilor, lăsându-l pe Ceban să câștige lejer aceste alegeri", a mai adăugat Sturza în cadrul conferințe de presă.

Astfel, PPEM le cere partidelor pro-europene din Parlament să-i „debarce” pe socialiști de la guvernare, să reducă din atribuțiile președintelui și să desfășoare alegeri anticipate.

„Alegerea lui Ion Ceban în funcția de primar general al capitalei reprezintă un pas spre preluarea totală a puterii de către PSRM și Igor Dodon. Facem apel către partidele pro-europene din Parlament să se trezească! Avem 3 cerințe pentru care trebuie să se unească și să depună eforturi:

1. Să reconfigureze majoritatea parlamentară și să creeze un nou Guvern temporar fără socialiști;

2. Să reducă din atribuțiile președintelui Dodon și să declanșeze procedura de demise pentru trădare de patrie;

3. Să pregătească și să desfășoare alegeri anticipate.

Doar așa putem întoarce țara în albia normalității și să pornim un amplu proces veritabil de reforme", a conchis Eugen Sturza.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6212 0.0000%
USD USD 16.6303 0.0000%
RUB RUB 0.2215 0.0000%
RON RON 4.0373 0.0000%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile