Logo Realitatea.md

Sturza, despre riscul de a nu fi votat de Parlament: ”Eşecul meu ar fi dacă eu nu aş deschide un culoar nou pentru Republica Moldova”

26 Decembrie 2015, 11:58 // Actualitate

Premierul desemnat, Ion Sturza, spune că în cazul în care nu va fi susținut de Parlament, el nu va considera acest lucru drept o nereușită. În opinia acestuia, eșecul ar fi dacă nu ar ”deschide un culoar nou pentru ţara noastră”. 

„Eşecul meu ar fi dacă eu nu aş deschide un culoar nou pentru ţara Republica Moldova. Nu eşecul că nu voi fi ales în primul, al doilea tur. Dacă această lucrare în care sunt implicaţi vizibil foarte mulţi oameni, în care implic vizibil toată societatea nu va deschide un culoar nou pentru Republica Moldova şi va fi doar un exerciţiu, fie el şi mai stresant, nu va deschide această perspectivă nouă pentru Republica Moldova”, a declarat Ion Sturza, în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Candidatul la desemnat la funcția de premier a menționat că există oameni onești care vor să se implice politică și vor să schimbe situația în care se află Republica Moldova.

”Dacă noi nu întrerupem acest parcurs care e de 25 de ani, eu repet lucrul acesta, că privatizarea funcţiilor statului a avut loc în ultimul timp, dar oligarhia sau statul captiv e din anii ’90, dumneavoastră cunoaşteţi foarte bine, dacă nu întrerupem acum, vom avea nu 40 la sută din populaţie care nu mai cred în stat şi vor să plece sau să se unească cu România, dar sută la sută din oameni. Şi atunci nici eu, nici alţii nu vor mai crede în proiectul Republica Moldova. Deci, eu aceasta vreau să evităm. Noi trebuie să deschidem un nou culoar pentru oameni oneşti care sunt în politică şi pentru oameni noi care vor să vină în politică. Şi aceasta e misiunea mea. Să fie clar”, a adăugat Sturza.

Amintim că Ion Sturza a fost desemnat de către preşedinte la funcţia de premier în data de 21 decembrie. Acesta va cere susținerea în Parlament pentru Cabinetul său de miniștri și programul său de guvernarepe 4 ianuarie 2016.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile