Logo Realitatea.md

Sturza se vede azi cu societatea civilă, rectorii universităților și Candu. Urmează Chirtoacă, Usatîi și Vlah (VIDEO)

24 Decembrie 2015, 09:22 // Politica

Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Ion Sturza, și-a făcut publică agenda întrevederilor de astăzi. Acesta va avea o întrevedere cu angajații Academiei de Științe a Moldovei și rectorii instituțiilor superioare de învățământ, precum și cu reprezentanții societății civile. Totodată, Sturza urmează să convină asupra unei întrevederi tehnice cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, pentru a conveni data când va fi supus votului programul de guvernare și lista Cabinetului de miniștri.

  • 10:00 - întâlnire cu rectorii și angajații AȘM, la Academia de Științe;
  • 16:00 - întâlnire cu reprezentanții societății civile, la Reședința de Stat;
  • ora întrevederii cu Andrian Candu nu a fost stabilită deocamdată.

„La 16.00 va avea loc întâlnirea cu societatea civilă. Îmi voi expune viziunea mea în privința oamenilor care urmează a fi propuși ca membri ai Guvernului. Ca să se încadreze în niște criterii foarte clare. Fiecare trebuie să declare pe răspundere proprie un moment important – că este integru moral, nu fură, nu a furat și nu va fura”, a spus Sturza.

Referitor la întrevederea pe care urmează să o aibă cu președintele Parlamentului, Ion Sturza a menționat că aceasta este una tehnică, pentru a stabili data când echipa propusă de acesta și programul său de guvernare va fi supus votului în Legislativ.

Totodată, Ion Sturza a menționat că va continua întâlnirile și pe parcursul săptămânii viitoare, indiferent de sărbătorile care vor avea loc. Astfel, acesta a menționat că are deja convenite întrevederi cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional și cu unii ambasadori.

„Am intenția să fac o deplasare în Găgăuzia spre sfârșitul anului, am convenit cu doamna Vlah. Îl voi contacta pe primarul Chișiunăului și pe primarul Bălțiului, Usatîi. Vreau să văd la Bălți care sunt problemele orașului, economice, infrastructură, sociale, pentru că noi nu putem să ignorăm un oraș, al doilea oraș mare din Republica Moldova, și să-i lăsăm vitrigi sau în bătaia vânturilor politice. Chișinăul are nevoie de susținere. Este capitala Republicii Moldova, este cel mai mare oraș, este foarte important. Găgăuzia pentru mine este o temă de suflet. Îmi doresc ca reprezentanții etniei găgăuze să fie în Guvern și am deja câteva candidaturi care vreau să le propun. Vor urma întâlniri cu asociațiile profesionale. Îmi doresc să am o discuție off-record cu reprezentanții comunității financiar-bancare, cu mediul de afaceri, cu alte asociații, cât și întâlniri individuale”, a mai spus Sturza.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile