Logo Realitatea.md

SUA îl ameninţă pe succesorul lui Soleimani cu „aceeaşi soartă”

24 Ianuarie 2020, 16:02 // În lume

Un important diplomat american l-a ameninţat pe generalul iranian care i-a luat locul lui Qassem Soleimani, declarând pentru publicaţia Asharq al-Awsat, joi, că „va avea aceeaşi soartă” dacă va ucide americani.

Generalul Esmail Ghaani a devenit noul comandant al Forţei Quds din cadrul Gărzilor Revoluţionare, după ce fostul liderul a fost ucid într-un atac cu dronă desfăşurat de americani, pe 3 ianuarie, în capitala irakiană Bagdad, scrie Adevărul.ro.

Uciderea puternicului şi temutului general a determinat Iranul să se răzbune prin lansarea unui atac cu rachete asupra Statelor Unite şi forţelor de coaliţie din Irak. Nu au existat decese în urma atacului, însă ttensiunile persistă, administraţia Trump menţinând campania de presiune prin sancţiuni economice, în timp ce Iranul încalcă acordul nuclear.

În timpul ceremoniilor de înmormântare a lui Soleimani, Ghaani a spus că „promitem să continuăm pe calea martirului Soleimani la fel de ferm ca înainte, cu ajutorul lui dumnezeu”, adăugând că scopul este „să scăpăm regiunea de America”. „Dacă Ghaani va urma o cale asemănătoare de ucidere a americanilor, el va avea aceeaşi soară”, a declarat Brian Hook, reprezentantul special american pentru Iran, pentru publicaţia Asharq al-Awsat, un ziar în limba arabă. 

„Preşedintele a spus clar că orice atac împotriva personalului american sau intereselor din regiune va primi un răspuns hotărât”.

CITEȘTE ȘI:

Orașul natal al lui Soleimani va plăti trei milioane de dolari cash celui care-l va ucide pe Trump

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile