Logo Realitatea.md

SUA: O femeie care a salvat 27 de animale în timpul uraganului Florence a fost pusă sub acuzare. Motivul este halucinant

25 Septembrie 2018, 06:45 // În lume

Uraganul Florence a făcut prăpăd în SUA, dar o femeie care și-a riscat viața pentru a salva niște animale - 27 la număr -, plătește cu propria libertatea această acțiune. Tammie Hedges este acuzată că le-a dat animalelor anumite medicamente, deși n-avea autorizație s-o facă. În plus, a fost acuzată că le-a dus într-un depozit care n-avea licență pentru o astfel de activitate, a anunțat independent.co.uk

Tammie Hedges a dus 27 de câini şi pisici într-un adăpost, Crazy’s Claws N Paws, care n-are licență pentru așa ceva.

Cum a trecut vremea rea, oamenii de la Protecția Animalelor au luat-o la întrebări pe femeia care salvase animalele. Ea s-a apărat susținând că le-a dat animalelor medicamente comune, care se găsesc în orice magazin veterinar, și n-a apelat la ajutorul specialiștilor de la farmaciile veterinare, fiindcă niciuna nu era deschisă.

„Misiunea mea a fost să salvez cât mai multe animale din fața inundației. Am trecut prin uraganul Matthew (din 2016) și a fost oribil. Au existat multe decese care puteau fi evitate”, a spus femeia.

Foto: newsargus.com

„Proprietarii fug ca să-și salveze pielea. Dar pe animale cine le salvează? Eu asta am făcut, le-am salvat”, a menționat femeia, care a adăugat că ar fi restituit animalele, dar toate au fost confiscate de autorități.

Cei de la „Wayne County Animal Services” au spus că sunt suspiciuni că Tammie Hedges practica medicina veterinară fără licență și că le-a dat medicamente după cum a crezut de cuviință.

După ce vor fi consultate de medici veterinari licențiați, animalele urmează să fie predate proprietarilor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile