Logo Realitatea.md

SUA oferă Moldovei ajutor pentru combaterea coronavirusului. Anunțul făcut de Dereck Hogan (VIDEO)

23 Martie 2020, 13:06 // Politica

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) continuă să ajute Republica Moldova în procesul de luptă cu coronavirusul prin acordarea medicamentelor și a consumabilelor medicale. Anunțul a fost făcut de către Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan.

„Lucrăm împreună cu Guvernul Republicii Moldova pentru a ajuta la obținerea truselor de testare adiționale din surse de încredere. Distribuim consumabile medicale donate de către prietenii noștri din Carolina de Nord Institutului Mamei și Copilului, pentru a ajuta la îngrijirea bolnavilor. Și suntem gata să facem și mai mult, în strânsă consultare cu Guvernul Republicii Moldova”, a spus Dereck J. Hogan.

Totodată, Hogan a menționat că Ambasada SUA la Chișinău continuă să activeze, chiar și în contextul pandemiei de coronavirus.

În primul rând, permiteți-mi să vă anunț că ambasada Statelor Unite la Chișinău continuă să activeze. Atât eu, cât și personalul american și cel local, rămânem la Chișinău, muncind pentru a menține în forță relația bilaterală puternică de care SUA și Republica Moldova se bucură de mulți ani. Acum vreau să menționez cât de mare este amenințarea acestui virus. În cadrul ambasadei rugăm personalul să lucreze de acasă cât mai mult posibil și să evite adunări în grupuri mari, unde infecția se poate răsândi mai ușor”, a menționat Dereck J. Hogan.

De asemenea, s-a decis să fie limitate serviciile consulare, pentru a evita formarea grupurilor mari. Și acest fapt va permite concentrarea pe acordarea serviciilor de urgență cetățenilor americani. Dereck Hogan a menționat că una dintre cele mai importante responsabilități ale sale, în calitate de ambasador al SUA, este să protejeze sănătatea și siguranța cetățenilor americani.

„Curând le vom zice la revedere voluntarilor Corpului Păcii, care au lucrat aici, în Moldova, și acum se întorc acasă, în SUA. Plecarea lor face parte dintr-o retragere la nivel global a voluntarilor Corpului Păcii, menită să minimizeze riscul la caresunt supuși cetățenii. Îmi pare rău să-i văd plecând, dar aștept cu nerăbdare să le salut succesorii reveniți în Moldova odată ce vor permite circumstanțele. Am cooperat strâns timp de 30 de ani și nu avem de gând să îi permitem acestei crize, deși grave, să ne perturbeze cooperarea”, a declarat ambasadorul.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8091 0.6963%
USD USD 17.2676 0.1665%
RUB RUB 0.2279 0.5293%
RON RON 4.2712 0.7121%
UAH UAH 0.6075 0.4132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile