Logo Realitatea.md

Filip îl acuză pe Șor că a cumpărat ex-deputați PD cu milioane de dolari

17 Februarie 2021, 08:53 // Politica

Ilan Șor, liderul fugar al Partidului care-i poartă numele, ar fi cumpărat ex-deputații PD cu o sumă totală de 10 milioane de dolari. Despre asta a dezvăluit președintele fracțiunii democraților, Pavel Filip, la emisiunea „Puterea A Patra” de la N4, explicând că asta ar fi un motiv pentru care nu-și va dori alegeri parlamentare anticipate.

„Sigur că ei nu vor la alegeri parlamentare anticipate. Pentru ce au făcut această investiție? Ei abia acum au venit la guvernare și au nevoie de aceste instrumente administrative. La ce se gândește omul care a acceptat să vină funcția de prim-ministru cu suportul lui Șor. Poate are intenții nobile și poate din necunoștința situației politice s-a procedat în asemenea manieră”, a declarat Pavel Filip.

În plus, politicianul este de părere că în Republica Moldova nu poate fi învestit un Guvern tehnocrat. „Asta-i utopie, nu putem noi avea așa ceva”, a explicat acesta cu privire la propunerea noii majorități parlamentare de înaintare a Marianei Durleșteanu pentru funcția de premier.

În același timp, dacă ar admite un exercițiu de imaginație, vede votarea noului Cabinet de miniștri cu participarea PAS. Cât despre acțiunile actualei președinte de țară, din punct de vedere al egoismului politic, acționează corect, însă nu le face neapărat conform Constituției. „Nimeni nu poate spune că Maia Sandu nu mai reprezintă PAS. Prin acțiunile sale, favorizează PAS. Nu trebuie să ne ascundem după deget. Sunt pe val după alegerile prezidențiale. Fac tot posibilul ca să capitalizeze aceasta mișcare. Nu mă surprinde”.

„Cred că este determinată să refuze orice candidatură înaintată de majoritatea parlamentară la funcția de premier, ajungând în situația în care majoritatea se va plânge la CCM cu încălcarea prevederilor constituționale. Astfel, ar putea fi demarată procedura de impeachment pentru care sunt necesare 67 de voturi întru suspendarea președintelui și anunțarea referendumului național la care deja sunt necesare 1 milion de voturi ca să cadă șeful statului. Ultima azi e imposibil din punctul meu de vedere. Nu știu dacă este imposibilă și procedura de impeachment...”, se întreabă Pavel Filip.

ȘTIRI, VIDEO, NO COMMENT pe Telegram Realitatea/RLIVE TV

CITEȘTE ȘI:

Ultima oră! CC respinge cererea PSRM de suspendare a decretului privind desemnarea candidatului la funcția de premier

Reacția PAS după decizia CCM. Deputat: Dacă sincer, nici nu înțeleg cum se putea lua o altă decizie

După decizia CCM, Dodon oricum crede că decretul Maiei Sandu a fost suspendat. Argumentul său

Citeste tot despre: dolari, Ilan Șor, Pavel Filip
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0773 -0.1644%
USD USD 17.5169 0.4496%
RUB RUB 0.2376 1.8868%
RON RON 4.3227 -0.1732%
UAH UAH 0.6272 0.5450%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile