Logo Realitatea.md

Sunt posibile întreruperi ale energiei electrice, din cauza vântului puternic

24 Februarie 2020, 09:52 // Societate

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi, 24 februarie, o avertizare încadrată în prevederile Codului portocaliu privind intensificarea vântului până la 17-22 m/s, izolat 23-25 m/s. Fenomenul se va manifesta pe parcursul zilei, conform prognozei până la ora 20.00 și se datorează unor curenți de aer din direcția nord-vest, cu trecere în vânt puternic, inclusiv în rafale.

Condiţiile meteorologice date prezintă un pericol real, ce poate influenţa negativ activităţile socio-economice şi poate cauza daune materiale substanţiale şi victime omeneşti. Pentru serviciul de distribuție a energiei electrice, sunt posibile căderi de crengi sau de arbori peste liniile electrice, ce ar provoca în consecință rupturi de conductoare, doborârea pilonilor din rețele sau deteriorarea altor echipamente, implicit întreruperea avariată a livrării energiei electrice. 

Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A. solicită în acest context respectarea strictă de către persoane a regulilor de securitate în raport cu instalațiile electrice:

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni și copaci;
  • nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare;
  • nu lăsați fără supraveghere copii, verificați atent locul aflării lor sub aspectul securității electrice;
  • țineți legate animalele domestice și cele de companie pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol.
  • instruiți copiii să respecte regulile de securitate electrică;
  • cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție a energie electrice sau dacă sunt suficient de maturi să o facă personal cu maximă responsabilitate, oferind serviciului Oficiului telefonic de 24 de ore toate datele solicitate, inclusiv cele de contact.

Despre orice incident informați în regim de urgență furnizorul de energie electrică prin următoarele canale:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile