Logo Realitatea.md

Surpriza nu s-a produs! Igor Dodon candidează la funcția de președinte. Acesta a intrat prin ușa din spate, iar jurnaliștii au fost intimidați (VIDEO)

09 Septembrie 2020, 13:41 // Politica

UPDATE! Igor Dodon nu este candidatul PSRM, ci a fost înaintat de către un grup de cetățeni. Vezi AICI!

Președintele Igor Dodon este candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova la funcția de președinte, pentru al doilea mandat. Deși au tot amânat anunțarea oficială, socialiștii s-au prezentat azi la Comisia Electorală Centrală alături de Igor Dodon, anunțând că acesta este candidatul formațiunii, desemnat în urma unei ședințe care ar fi avut loc azi.

Într-un anunț expediat presei astăzi la ora 10:00, serviciul de presă al socialiștilor au anunțat că „astăzi, la ora 13:00 grupul de inițiativă privind înregistrarea candidatului la alegerile prezidențiale din noiembrie condus de Vlad Batrîncea va depune actele la Comisia Electorala Centrală”. „La eveniment va participa și candidatul pentru cursa prezidențială”, se mai menționa în anunț.

Cu toate acestea surpriza nu s-a produs! Cu o întârziere de peste zece minute, la Comisia Electorală Centrală s-au prezentat Vlad Batrîncea, Igor Dodon și Vasile Bolea. Înainte de aceasta însă în sală au intrat Carmena Sterpu, șefa serviciului de presă a Președinției și fotograful Președinției Eduard Bîzgu, dar și reprezentanți ai pazei de corp a șefului statului. Potrivit presei prezente la fața locului, Igor Dodon ar fi intrat în sediul CEC prin ușa din spate, spre deosebire de alți candidați care au depus actele până acum.

„Astăzi am avut ședința de constituire a grupului de inițiativă...”, a anunțat Vlad Batrîncea grupul reprezentanților CEC condus de membrul Comisiei Sergiu Gurduza.

Acesta a menționat că, grupul va recepționa actele doar „cantitativ”

„Aici este copia buletinului domnului președinte”, a menționat Batrîncea. „Candidat”, l-a corectat Gurduza. „Candidat, președinte în exercițiu a Republicii Moldova”, nu s-a lăsat deputatul socialist.

Până la eliberarea de către funcționarii Comisiei a procesului-verbal, membrul CEC le-a propus membrilor grupului de inițiativă în susținerea lui Igor Dodon „un ceai”. „Nu, mulțumim! Deja după victorie, cred că!”, a răspuns Batrîncea.

După scurte declarații de presă, Igor Dodon a ieșit din sală, iar reprezentanței pazei de corp ai acestuia au blocat ușa de ieșire din sala de ședințe a Comisiei Electorale Centrale pentru a nu permite jurnaliștilor să-l urmeze.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5385 -0.5249%
USD USD 16.6888 0.1717%
RUB RUB 0.2181 -0.1831%
RON RON 4.0133 -0.7125%
UAH UAH 0.5921 0.2200%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile