Logo Realitatea.md

Surprizele de Hramul Chișinăului 2016: Inaugurarea Scării Cascadelor și un grandios concert LIVE în PMAN, cu evoluția trupei Alternosfera (VIDEO, DOC)

13 Octombrie 2016, 12:00 // Actualitate

Autoritățile municipale Chișinău au pregătit un program special pentru aniversarea a 580 de ani a orașului Chișinău. Mâine, 14 octombrie, va fi inaugurat monumentul Scara Cascadelor din parcul Valea Morilor, care a fost recent reconstruit, iar în partea a doua a zilei, locuitorii capitalei vor avea parte de un concert live în Piața Marii Adunări Naționale, unde vor cânta mai mulți intepreți autohtoni. Surprizele zilei vor fi evoluțiile lui Vali Boghean Band, Alex Calancea Band, a formației Alternosfera și a interprepretului Mihail. 

Foto simbol

Astfel, precum se anunțase și anterior, ziua va începe cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei, după care la Catedrala Mitropolitană va fi oficiată Liturghia de sărbătoare. 

După ceremonia religioasă, în Piața Marii Adunări Naționale sărbătoarea va fi inaugurată de către dansatorii de la Clubul de Dans Space. Alături de ei vor evolua 6 trupe de colective folclorice cu peste 100 de copii. 

La amiază, în parcul Valea Morilor va fi inaugurat monumentul recent renovat, Scara Cascadelor. Aici va avea loc un mic spectacol, unde va participa cu un recital interpreta Maiana Bulicanu, soprana Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Acesta va interpreta, alături de colegul ei Ion Timofti, imnul orașului Chișinău. 

Tot la spectacolul din parcul Valea Morilor va fi prezent și grupul coral Gloria de la Centrul de excelență în educația artistiă „Ștefan Neaga” și fanfara Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. 

Seara în concertul din PMAN vor evolua mai mulți interpreți, band-uri și trupe autohtone printre care și orchestra Fraților Advahov, Alex Calancea Band și Vali Boghean Band, interpretul Mihail, iar surpriza serii va fi evoluția trupei Alternosfera, care va și încheia concertul. 

De asemenea, pe parcursul zilei, pe bulevardul Ștefan cel Mare Preturile de sector vor organiza diverse activități artistice pentru locuitorii orașului.

Potrivit șefei Direcției cultură, Lucia Culev, bugetul concertului din PMAN este de 580 mii de lei. 

Programul pentru Ziua orașului Chișinău 2016:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile