Logo Realitatea.md

(UPDATE) SURSE. Lilia Bolocan încearcă să revină la șefia AGEPI?! Săptămâna trecută a fost pe la Guvern pentru a cere susținere

02 Decembrie 2019, 11:17 // Actualitate

UPDATE: Contactată de Realitatea.md, Lilia Bolocan a negat faptul că săptămâna trecută ar fi fost la Guvern. „Nu am fost la Guvern, nu m-am întâlnit cu nimeni și nici nu a vorbit despre așa ceva cu nimeni”, este reacția fostei directoare a AGEPI.

Ex-directoarea Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Lilia Bolocan, încearcă să revină în funcție, după ce a fost eliberată din funcție la sfârșitul lunii iulie curent, din cauza unui scandal legat de conflictul de interese pe care l-a avut, în perioada cât a exercitat această funcție, prin angajarea a trei rude în cadrul instituției.

Potrivit surselor Realitatea.md, fosta directoare a AGEPI a fost săptămâna trecută la Guvern, unde încearcă să obțină suport și susținere de la actuala guvernare pentru a reveni în funcția deținută anterior.

Amintim că, Lilia Bolocan a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate, după ce presa a scris că aceasta și-a angajat în cadrul AGEPI, două surori și un cumnat în cadrul instituției, fapt ce contravine legislației și a dus la crearea unui conflict de interese.

Un alt subiect de scandal și care a stârnit nemulțumirea cetățenilor este faptul că aceasta primea un salariu mediu lunar de 80 de mii de lei, ceea ce ar însemna peste 4.000 de euro lunar. Mai mult, surorile a Liliei Bolocan erau salarizate cu peste 27 mii lei și respectiv 22 mii lei, iar cumnatul -recepționist avea un salariu mediu de 17 mii lei lunar.

De asemenea, în martie 2019, peste 120 de autori și interpreți din Republica Moldova au solicitat Guvernului și conducerii țării eliberarea Liliei Bolocan din funcția de director general al AGEPI, din cauza faptelor contradictorii, îndreptate împotriva drepturilor și intereselor autorilor și interpreților din Republica Moldova, inclusiv lezarea drepturilor constituționale ale titularilor de drepturi de autor și conexe.

La același subiect:

(DOC) Averea directoarei AGEPI: Lilia Bolocan a ridicat un salariu lunar, în medie, de circa 80 de mii de lei

ANI s-a autosesizat pe cazul directoarei AGEPI care și-ar fi angajat 3 rude în subordine

Directoarea AGEPI, cu un salariu de circa 80 de mii de lei, a plecat în concediu în toiul scandalului

Lilia Bolocan a fost eliberată din funcția de director general al AGEPI

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile