Logo Realitatea.md

Surse din Guvern: Avocatul, care a contribuit la prejudicierea drepturilor de marcă a unor companii mondiale, ar putea deveni director AGEPI

13 Decembrie 2019, 13:19 // Societate

Avocatul Marin Domente ar urma să fie promovat de Guvern la funcția de director AGEPI. Potrivit surselor Realitatea.md care au preferat să-și păstreze anonimatul, actele pentru numirea lui Marin Domente în funția de Director General al AGEPI sunt în proces de perfectare. Menționăm că Marin Domente, în calitate de avocat a contribuit la prejudicierea drepturilor de marcă ale companiilor cu renume mondial Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Hugo Boss și Trussardi, reprezentând în instanță un butic de lângă Piața Centrală - „Uzprimatex” SRL.

Foto: publika.md

Acestea au reprezentat primele cazuri în care agenții economici din Republica Moldova, într-un mod dubios, au avut câștig în judecată în fața companiilor cu renume mondial. Ulterior, în 2018, proprietara unui butic de la Piața Centrală a câștigat un proces pornit de Adidas, iar în acest an PUMA a pierdut în instanță procesul inițiat împotriva unei companii din Soroca.

Aceste decizii cu mari semne de întrebare ale instanțelor din Moldova au stârnit un scandal guvernamental în 2018. Ex-premierul Pavel Filip s-a arătat indignat atunci: „Câtă școală trebuie să ai ca să dai câștig unui butic de la Piața Centrală în fața reprezentantului oficial ale acestor companii” și a solicitat intervenția Ministerului Justiției în verificarea aspectelor de procedură.

Marin Domente este de asemenea și avocatul uneia dintre Organizațiile de gestiune colectivă a drepturilor de autor și drepturilor conexe - Asociația Națională pentru Protecția Creației Intelectuale (ANPCI), care a provocat mai multe scandaluri în ultimii ani. Recent, AGEPI a revocat avizarea ANPCI din calitatea de Organizație de gestiune colectivă a drepturilor de autor și drepturilor conexe din motive de neachitarea remunerației de peste 4 milioane lei către titularii de drepturi și prejudicierea acestora și a bugetului de stat prin acțiunile sale (https://agepi.gov.md/ro/news/comunicat-de-pres%C4%83-referitor-la-rezultatul-%C8%99edin%C8%9Bei-comisiei-de-avizare-organiza%C5%A3iilor-de).

Realitatea.md va urmări în continuare subiectul și va reveni cu noi informații.

VEZI ȘI:

Proprietara unui butic de la Piața Centrală a câștigat un proces pornit de Adidas. Cum s-a întâmplat

Pavel Filip, despre cazul buticului de la Piața Centrală vs Adidas: ”Câtă școală trebuie să ai ca să dai câștig de cauză...” (VIDEO)

PUMA a pierdut în instanță procesul inițiat împotriva unei companii din Soroca

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia