Logo Realitatea.md

Surse: Un consătean al președintelui Igor Dodon, numit în funcția de director al Regiei Autosalubritate. Candidatura, trimisă „de sus”

09 Martie 2020, 16:26 // Societate

După demisia lui Mihail Bagas din funcția de vicedirector al Regiei Autosalubritate, ca urmare a unui scandal public de amploare, directorul întreprinderii Eugeniu Axentiev a numit azi un vicedirector nou. De această dată, potrivit surselor Realitatea.md, nu e tocmai alegerea directorului, candidatura fiindu-i înaintată „de sus”.

foto: moldnews.md

Despre numirea unui nou vicedirector la Regia Autosalubritate, Realitatea.md a aflat de la unul dintre șoferii întreprinderii, care ne-a expediat mai multe scrisori în contextul scandalului cu condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor.

„Axentiev astăzi a numit un vice director, Dumitru Vulpe - ruda lui Dodon din Sadova !!!”, a scris șoferul în adresa redacției.

Aceeași persoană ne-a anunțat că mâine, la ora 6:00, angajații de la Autosalubritate „se convoacă în protest împotriva lui Axentiev”, dar nu a precizat locul unde va avea loc protestul.

Din surse demne de încredere, dar care au solicitat anonimatul, am aflat că, într-adevăr astăzi Eugeniu Axentiev a numit un nou vicedirector al Regiei. La fel, sursele noastre susțin că candidatura i-a fost înaintată directorului „de sus”, fără a preciza de unde anume. Cât ține de „gradul de rudenie” al acestuia cu președintele Igor Dodon, informația nu a putut fi confirmată.

Contactând la numărul de serviciu, secretara lui Eugeniu Axentiev a spus că acesta este într-o ședință, iar după ce a ascultat întrebarea, a spus că îi va transmite informația. Solicitat să confirme numirea unui nou vicedirector la Regia Autosalubritate, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a spus că revine mâine la serviciu și va verifica.

O căutare pe Google nu a dat vreun rezultat concret în privința lui Dumitru Vulpe. Pe Facebook, persoana cu numele Dumitru Vulpe, originară din Sadova, satul de baștină al președintelui Igor Dodon, nu ne-a răspuns solicitării de a confirma sau infirma faptul numirii sale în funcția de vicedirector al Regiei Autosalubritate.

Nici portalul declarațiilor de avere și interese a Autorității Naționale de Integritate nu a dat niciun rezultat în privința persoanei cu numele Dumitru Vulpe.

Unicul rezultat este funcția de administrator și statutul de fondator al societății cu răspundere limitată „AgroLemn Lux”, cu adresa juridică în satul Sadova, raionul Călărași. SRL-ul a fost înregistrat în septembrie 2017, fiind specializat în „fabricarea ambalajelor din lemn”.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8091 0.6963%
USD USD 17.2676 0.1665%
RUB RUB 0.2279 0.5293%
RON RON 4.2712 0.7121%
UAH UAH 0.6075 0.4132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile