Logo Realitatea.md

Sushi bar deasupra unui WC public! Intenția unui agent economic din Bălți

17 Ianuarie 2020, 09:48 // Economie

La Bălți, un agent economic vrea să deschidă un sushi bar deasuprea unui wc public din parcul central, scrie Nord News. Ideea este criticată de Nicolai Grigorișin, viceprimarul municipiului. Acesta susține că imobilul a fost vândut ilegal la începutul anului 2000.

Foto: nordnews.md

„Am primit o solicitare cu privire la deschiderea unei unități de alimentație publică. Am început să analizez cererea și am constat că va funcționa pe  locul unde este veceul public. Spuneți-i doamnei Zinkovschi să-mi pregătească o scrisoare de serviciu în care să precizeze cum a fost vândut acest lot de teren în parc și să pregătim materialele necesare pentru a le trimite la procuratură”, a spus viceprimaru.

Responsabila de la Direcția Proprietate Municipală și Relații Funciare, Galina Zincovschi, a refuzat să ofere comentarii la acest subiect.

Proprietarul edificiului a povestit că a cumpărat clădirea și terenul adiacent la o licitație publică.

„Deoacamdată nu va fi nimic deschis. Trebuie să ne clarificăm cu acești tovarăși. Despre ce a vorbit el (n.r: viceprimarul). Pentru că el nu înțelege că bunul a fost cumpărat la licitație. Face doar gălăgie. Omul a decis așa. A închiriat spațiul și vrea să deschidă ceva acolo. Cred că a trecut drumul cuiva. De aia și pun bețe în roate”, a precizat proprietarul clădirii.

Locuitorii orașului nu văd cu ochi buni deschiderea unui astfel de bar chiar deasupra wc public. Aceștia spun că este inadmisibil și nu vor vizita cafeneau, fiind sigur că mirosurile se vor răspândi.

Acum o lună, primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, a anunțat că nu va admite în urbe construcții ilegale.

Citeste tot despre: Balti, sushi bar, wc public
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile