Logo Realitatea.md

Sute de pompieri și salvatori din nordul țării, ridicați pe alertă pentru lichidări de incendii, descarcerări și salvarea sinistraților

08 Noiembrie 2019, 12:20 // Societate

Peste 200 de salvatori şi pompieri din nordul ţării au fost testaţi la capitolul intervenţie şi rapiditatea prin simularea de către conducere a unui exerciţiu de teren. Pompierii au lichidat incendii în spaţii de locuit, dar şi într-un autobuz, în timp ce salvatorii au intervenit la lucrări de descarcerare şi deblocare a victimelor, iar o parte din ei au salvat sinistrați dint-un bazin acvatic.

foto: dse.md

Subdiviziunile IGSU din raioanele Sângerei, Bălţi, Râșcani, Făleşti şi Glodeni şi-au început ziua de muncă prin ridicarea efectivului de trupă şi comandă şi dislocarea acestuia pe teritoriul Centrului Republican de Instruire din municipiul Bălţi. Aceștia au fost ridicaţi pe alertă de conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI.

În aplicaţii au fost testate capacităţile tehnice ale autospecialelor de intervenţie, șenilatelor din dotare, dar şi utilajul utilizat pentru lucrări de deblocare. Pentru a fi evaluată starea de pregătire a salvatorilor din nordul ţării, angajaţii IGSU au desfăşurat şi un orăşel de câmp cu instalarea corturilor, dar şi a bucătăriei de campanie.

Conducerea IGSU reprezentată de general-maiorul Mihail Harabagiu a menţionat importanţa desfăşurării unor astfel de exerciţii, necesare pentru testarea capacităţilor de intervenţie a Inspectoratului, în special în perioada rece a anului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile