Logo Realitatea.md

Sute de tancuri și camioane de luptă! Tehnică militară rusească, surprinsă de Satelit la frontieră cu Ucraina

10 Decembrie 2018, 11:27 // În lume

Tehnică militară, printre care sute de tancuri și camioane de luptă, a fost surprinsă la doar 18 kilometri de frontiera ruso-ucraineană.

Defence-blog - platforma care mediatizează știri din domeniul apărării din întreaga lume - a scris că imaginile au fost făcute de Satelit la sfârșitul lunii noiembrie și înfățișează o serie de tancuri, cum ar fi T-64 sau T-62M, și camioane de luptă rusești. 

Se pare că Federația Rusă creează o nouă bază militară la periferia Kamensk-Shakhtinsky. Aceasta este una de scară largă, fiind amplasată la doar 18 kilometri de frontiera rusă-ucraineană, alături de teritoriul rebelilor din estul Ucrainei.

Federația Rusă a început să-și extindă forțele de apărare în zona graniței cu Ucraina din august, reprezentând o amenințare militară încă din 2014 - anul în care Moscova a anexat Crimeea.

Cel puțin de această părere este comandantul forțelor armate ale Ucrainei, Viktor Muzhenko, care a confirmat într-un interviu acordat săptămâna trecută pentru presa internațională că „trupele militare rusești se află la un nivel înalt din 2014, când și-a dislocat forțele în estul Ucrainei”.

„Avem un agresor care nu are limite legale, morale sau de altă natură. Este foarte dificil să ghicim când vor începe acțiuni de luptă împotriva Ucrainei”, a adăugat Viktor Muzhenko.

„Incidentul din Kerci a fost tot un act de agresiune din partea forțelor rusești, adică al Serviciului de Frontieră al Federației Ruse, în raport cu forțele armate ucrainene”, a mai speficat comandantul ucrainean.

Deocamdată, oficialii ruși nu au venit cu vreun comentariu vizavi de situație.

Amintim că, la mijlocul lunii noiembrie, forțele rusești au sechestrat trei nave militare ucrainene în apropiere de strâmtoarea Kerci, după ce ar fi deschis focul asupra lor.

Atunci președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, l-a acuzat pe omologul său, Vladimir Putin, că își dorește să anexeze întreaga țară pe care o conduce. La scurt timp, Kievul a instituit legea marțială. În același timp, liderul de la Kremlin acuză partea ucraineană de provocări pe Marea Neagră.

De menționat că presa ucraineană a scris că sâmbătă - 8 decembrie 2018 - a fost zărită o coloană de tehnică rusească pe podul de pe strâmtoarea Kerci, îndreptându-se spre Crimeea.

CITEȘTE ȘI:

Candu pentru FoxNews: Dacă va cădea Ucraina, Moldova riscă s-o urmeze... (VIDEO)

Citeste tot despre: forțe armate rusești, Rusia, ucraina
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5934 -0.7773%
USD USD 17.5245 -0.2635%
RUB RUB 0.2773 -0.6093%
RON RON 4.1507 -0.5487%
UAH UAH 0.6835 0.6183%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile