Logo Realitatea.md

Tabără de vară într-un subsol din sectorul Rîșcani... Activa ilegal și cu încălcarea tuturor normativelor (VIDEO)

13 August 2018, 15:52 // Societate

Activitatea clandestină a unei tabere de vară pentru copii de la 4 ani la 16 ani, amplasată în subsolul unei săli de sport din sectorul Rîșcani al Capitalei, a fost contracarată pe data de 9 august de către ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor Economice din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

Embed:

În cadrul cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au constatat că activitatea era desfășurată cu încălcarea tuturor normativelor pedagogice și sanitare în vigoare.

La fel, produsele alimentare care erau destinate pentru hrana copiilor erau achiziţionate în lipsa documentelor de provenienţă şi a certificatelor însoţitoare, de la diferite chioșcuri stradale.

Respectiv, în calitate de personal didactic și auxiliar, activau două persoane: de 18 şi de 16 ani. Acestea aveau grijă de copii, fără a fi titulari ai diplomelor de studii cu profil pedagogic şi în lipsa contractelor individuale de muncă.

Totodată, s-a stabilit că sălile, unde copii îşi petreceau timpul, nu erau amenajate corespunzător şi nu întruneau condiţiile necesare asigurării unui mediu optim şi sănătos. De asemenea, copii erau primiți în tabără fără prezentarea certificatelor medicale.

În consecinţă activitatea taberei a fost sistată, iar cazul se examinează în continuare de către poliţişti pentru a fi luată o decizie, conform legislaţiei în vigoare, pentru atragerea la răspundere a factorilor de decizie din cadrul taberei.

CITEȘTE ȘI:

Condiții de groază la tabăra ”Trandafir”, unde au fost agresați 13 copii. Cine sunt proprietarii (FOTO)

Ministerul Educației s-a mobilizat pe cazul de la tabăra „Trandafir”: A fost inspectată. Se confirmă starea insalubră și deplorabilă (DOC, FOTO)

Comisie, convocată pe cazul de la tabăra „Trandafirul”. Vor fi inițiate anchete și o serie de inspecții (VIDEO)

Administratorul taberei „Trandafirul” din Vadul lui Vodă va sta 30 de zile în arest

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.0000%
USD USD 17.2289 0.0000%
RUB RUB 0.2279 0.0000%
RON RON 4.2084 0.0000%
UAH UAH 0.6057 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile