Logo Realitatea.md

Talmaci s-a răzgândit, nu va mai participa la concursul de suplinire a funcției de vicepreședinte al ANI. Care este motivul și ce urmează să facă acesta

14 Noiembrie 2017, 15:19 // Actualitate

Candidatul la funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), Francisco Talmaci s-a retras din cursă și s-a înscris la concursul de suplinire a funcției de președinte al ANI.

Sursa: moldovacurata.md

Astfel, Consiliul de Integritate al ANI a luat act referitor de conținutul cererii candidatului Francisco Talmaci, iar contracandidatul acestuia, Lilian Chișcă, urmează să parcurgă etapa finală, ce ține de testarea la detectorul comportamentului simulat (poligraf). La primele două probe acesta a acumulat 47,15 puncte.

În timpul apropiat, Chișca, urmează să fie supus testului la poligraf la sediul CNA, pentru ca la următoarea ședință a Consiliului de Integritate să fie deja prezentată încheierea specialistului detectorului comportamentului simulat a candidatului testat.

Cu privire la procesul de înscriere și etapele de concurs pentru funcția de președinte al ANI,  Consiliului de Integritate a remis deja demersul către Centrul National Anticorupție și Serviciul de Informații și Securitate, în vederea obținerii informațiilor relevante despre candidații înscriși, ca ulterior, membrii Consiliului, să se expună asupra înscrierii celor trei candidați antrenați în cursă. 

Realitatea.md amintește că Consiliul de Integritate al ANI a anunțat concurs repetat pentru suplinirea funcției de vicepreședinte al ANI, după ce nici unul din cei doi candidați care au fost înscriși la prima etapă nu au trecut proba poligrafului.

CITEȘTE ȘI:

Cei doi candidați la funcția de vicepreședinte al ANI au susținut proba scrisă. Cine a luat cel mai mare punctaj?

Rezultatele candidaților la șefia ANI, aprobate! Consiliul a anunțat un alt candidat pentru funcția de vicepreședinte (VIDEO)

Cei doi candidați la funcția de președinte al ANI au susținut și proba de interviu. Ce punctaj au acumulat (VIDEO)

(VIDEO) Rezultatele primei etape a concursului pentru funcția de președinte al ANI: Cine din candidați a acumulat punctajul maxim

Citeste tot despre: ANI, funcție, presedinte, Talmaci, vicepreședinte
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile