Logo Realitatea.md

Tânăr de 25 de ani, reținut pentru un jaf stradal. „Ce-ai făcut cu bicicleta?” „Am întors-o la solicitarea organelor de drept” (VIDEO)

23 Septembrie 2020, 15:25 // Societate

Un tânăr de 25 de ani a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție Chișinău pentru comiterea unui jaf stradal. Acesta s-a apropiat pe stradă de victimă, un bărbat de 35 de ani, și l-a deposedat în mod deschis de bicicletă. Ulterior, între cei doi s-a iscat o ceartă care a degenerat pe alocuri și în bătaie. Din fericire pentru proprietarul bicicletei, totul a avut loc chiar în vizorul unei camere de supraveghere.

Embed:

Cazul a avut loc la data de 20 septembrie, angajații Inspectoratului de Poliție a sectorului Botanica, fiind sesizați de către un bărbat de 35 de ani care a comunicat că, în timp ce se deplasa pe strada Sarmizegetusa, în mod deschis a fost deposedat de bicicletă. La locul faptei polițiștii au stabilit că suspectul s-a apropiat de partea vătămată și aplicând violenața i-a sustras bicicleta, fapt prin care a cauzat părții vătămate un prejudiciu în sumă de 3.000 de lei.

Ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și identificarea făptașului în comiterea infracțiunii. Totodată, polițiștii au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins momentul comiterii infracțiunii.

Urmare a măsurilor speciale de investigație întreprinse de către forțele de ordine, suspectul în comiterea infracțiunii a localizat și reținut. În cadrul acțiunilor procesual-penale individul și-a recunoscut vina comunicând că în momentul comiterii infracțiunii se afla sub influența acoolului. Bicicleta sustrasă a fost ridicată și urmează fi returnată proprietarului.

Făptașul a mai fost judecat pentru circulația ilegală a drogurilor.

Conform legislației în vigoare tânărul pentru fapta comisă, tânărul riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile